Sanomaa lapsille ja aikuisille

Nukketeatteri Sananjalka on kiertävä kristillinen nukketeatteri. Sananjalka tarjoaa nukkenäytelmiä ja Tarinataikurin esityksiä. Esitykset on suunnattu lapsille ja varhaisnuorille, mutta ne puhuttelevat kaiken ikäisiä. Aikuisten tilaisuuksissa esitykset toimivat esimerkiksi johdantona keskusteluun tai raamattuopetukseen. Ikäihmisten tapahtumissa ja vanhusten hoivakodeissa nuket luovat helposti yhteyden katsojiin.

Vuonna 2017 nukketeatteri Sananjalalla oli 201 esityskertaa eri puolilla Suomea.


Merja ja Mikko kehys

Ohjelmistomme:

 • EKA vai VIKA
 • Juhlat

 • Pieni on paljon
 • Isoisän joululahja
 • Hyvä paimen - kolme kertomusta Raamatusta
 • Kumpi on erilainen - Tarinataikurin esitysEKA vai VIKA

EKA vai VIKA mainospohja 1
Lataa tästä Eka vai Vika -esityksen juliste.
Martilla on ongelma: latinaa hän ymmärtää, mutta kanan kanssa kommunikointi tuottaa hänelle hankaluuksia. Kanankieli on Martille melkoista kaanaankieltä.

Tässä nukkenäytelmässä tuodaan esille Lutherin ajatuksia toisten kunnioittamisesta, armosta sekä Raamatun lukemisesta ja kuulemisesta omalla kielellä. Martti Lutherin lisäksi alle kouluikäisten esitys (lyhyempi) sisältää raamatunkertomuksen Kuka on suurin. Koululaisten ja aikuisten esityksessä (pidempi) on näiden lisäksi kertomus Armottomasta palvelijasta.

Kesto: lyhyempi esitys 30 min, pidempi esitys n. 40 min.JUHLAT!

juhlat pohja pieniToukokuussa 2015 ohjelmistoon tullut Juhlat kertoo kasvutarinan Pietu-pojan jännittävästä päivästä. Pietu käy sirkuskoulua ja edessä on ensi-ilta pellenä. Hän vierailee ennen h-hetkeä Margareeta-mummon luona. Mummon lämmin läsnäolo, omat lapsuuden kokemukset ja tuttu raamatunkertomus muistuttavat Pietua tärkestä asiasta: Sinä olet hyvä sellaisena kuin olet.

Mutta miten käy ensi-illassa? Keitä muita juhlanäytöksessä esiintyy?

 • Kesto n. 35 min.

Esitys tuo juhlan tuntua päiväkerhojen ja päivähoidon tilaisuuksiin, koululaisille, perhetapahtumiin, synttäreille, isovanhempien ja lastenlasten juhliiin.

Pieni on paljon 

PIENI ON PALJON korttipohja pieniPieni on paljon -esityksessä ollaan luokkaretkellä maatilalla, kun lapset kuulevat ystävänsä Nicon murheessta. Hän haluaa auttaa pakolaisleirillä asuvaa serkkuaan. Yhdessä lapset keksivät ratkaisun. Vuorovaikutteinen esitys sisältää Raamatun kertomuksen Pienen pojan eväät.
 • Kantava teema: Antaessaan saa.
 • Jokaisella meillä on jotakin annettavaa, kun tuomme ne Jeesukselle. Kun Hän siunaa lahjamme, tapahtuu ihme: Pienestä tulee paljon. Sitä riittää kaikille. Lapset kokevat kuinka mahdoton tulee mahdolliseksi.
 • Esityksessä on laulu, joka opetellaan yhdessä.

Kesto on 30-40 min. Esittäjinä Merja Lukkonen ja Mikko Piiroinen.   Katso kuvia esityksestä.


Isoisän joululahja

Isoisän joululahja 3 (Small)Näytelmässä Eelis-ukki koristelee kissansa kanssa kuusta ja muistelee lapsuutensa joulua. Isoisän vierailusta pikku-Eeliksen luokse tuli pojan rakkain joulumuisto. Isoisä antaa  Eelikselle joululahjaksi seiminuket ja kertoo ensimmäisestä joulusta.

Esityksen aikana lauletaan yhdessä yleisön kanssa Joulupuu on rakennettu ja Jukka Salmisen laulua Piparin tuoksua, tonttujen juoksua.  

Esityksen voi yhdistää erilaisiin ohjelmakokonaisuuksiin, esim adventtitapahtumiin tai lasten, perheiden tai eläkeläisten joulujuhlaan ja joulukirkkoon. 

Kesto: 30 min.   Sopii kaikenikäisille.


Hyvä Paimen - kolme kertomusta Raamatusta

Hyvä paimen 6 (Small)Nukketeatteri Sananjalan uusin esitys Hyvä Paimen välittää viestiä turvallisuudesta. Sen on Raamatun kertomusten pohjalta sovittanut ja kirjoittanut näyttelijä, nukketeatteritaiteilija Rainer Kaunisto. Hän on myös suunnitellut ja toteuttanut nuket, lavastuksen, näyttelijän puvun ja  ohjannut esityksen. Hyvä Paimen nukkenäytelmän esittää Merja Luukkonen.

Esityksen teema on kaikille tuttu Paimenpsalmi 23, Herra on minun paimeneni. Esitys sisältää kolme Raamatun kertomusta, jotka voidaan esittää myös erikseen:

 •  Martta ja Maria
 • Tuhlaajapoika
 • Hyvä Paimen


Kumpi on erilainen - Tarinataikurin esitys

TarinataikuriTaikatemput ja Laupias samarialainen - miten ne liittyvät toisiinsa?
Tarinataikuri sekoittaa erilaisista aineksista viihdyttävän ja ajatuksia herättävän puolituntisen. Esityksessä raamatunkertomus tulee tutuksi lapsia kiinnostavalla tavalla.

Esityksen on valmistanut ja esittää Mikko Piiroinen.

Kesto n. 35 min.
Sopii alakouluikäisille.

Mikko voi sovittaessa pitää myös sirkusopetusta ja tehdä ilmapalloista lapsille hahmoja.


Tee varaustiedustelu
Tee varaustiedustelu. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Tilaaja (maksaja)

Tilauksen yhteyshenkilö

Esityksen tiedotYhteydenottotapaPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä