Sanomaa lapsille ja aikuisille


Nukketeatteri Sananjalka on kiertävä kristillinen nukketeatteri.  Nukkenäytelmät on suunnattu lapsille ja varhaisnuorille, mutta ne puhuttelevat kaiken ikäisiä. Aikuisten tilaisuuksissa esitykset toimivat esimerkiksi johdantona keskusteluun tai raamattuopetukseen. Ikäihmisten tapahtumissa ja vanhusten hoivakodeissa nuket luovat helposti yhteyden katsojiin.


Merja, Mikko ja nuket p

Ohjelmistomme:

  • Harmandia, tarina harmaasta valtakunnasta
  • EKA vai VIKA


Harmandia

2 IMG_2818 (Small)
Nukketeatteri Sananjalan syksyn 2018 uusi esitys Harmandia on tarina harmaasta valtakunnsta. Näytelmässä ovat mukana Raamattuvarttikirjan henkilöt Eetu ja hänen Toivo-vaarinsa. Eetua mietityttää ihmisten erilaisuus. Toivo kertoo Eetulle tarinan erikoisesta valtakunnasta, Harmandiasta.

Kuninkaan päätöksellä tuossa maassa oli sallittua vain harmaa väri. Kaiken, jopa luonnossa, piti olla samaa harmaata. Valtakunnassa asui kuitenkin Kirjo-poika,  joka sai syntymälahjakseen värikkäät hiukset. Muista erottuva Kirjo yrittää löytää tavan elää omana  itsenään. Ympäristön kielloista huolimatta värit pyrkivät väkisin esille.

Esitys tukee Kirkon kasvatuksen teemaa #Rauha, jolla halutaan muistuttaa mm. lasten ja nuorten kasvurauhasta.

EKA vai VIKA

EKA vai VIKA mainospohja 1
Lataa tästä Eka vai Vika -esityksen juliste.
Martilla on ongelma: latinaa hän ymmärtää, mutta kanan kanssa kommunikointi tuottaa hänelle hankaluuksia. Kanankieli on Martille melkoista kaanaankieltä.

Tässä nukkenäytelmässä tuodaan esille Lutherin ajatuksia toisten kunnioittamisesta, armosta sekä Raamatun lukemisesta ja kuulemisesta omalla kielellä. Martti Lutherin lisäksi alle kouluikäisten esitys (lyhyempi) sisältää raamatunkertomuksen Kuka on suurin. Koululaisten ja aikuisten esityksessä (pidempi) on näiden lisäksi kertomus Armottomasta palvelijasta.

Kesto: lyhyempi esitys 30 min, pidempi esitys n. 40 min.

Esitys on ohjelmistossa vielä kevään 2019.JUHLAT!

juhlat pohja pieni Juhlat kertoo kasvutarinan Pietu-pojan jännittävästä päivästä. Pietu käy sirkuskoulua ja edessä on ensi-ilta pellenä. Hän vierailee ennen h-hetkeä Margareeta-mummon luona. Mummon lämmin läsnäolo, omat lapsuuden kokemukset ja tuttu raamatunkertomus muistuttavat Pietua tärkestä asiasta: Sinä olet hyvä sellaisena kuin olet.

Mutta miten käy ensi-illassa? Keitä muita juhlanäytöksessä esiintyy?

  • Kesto n. 35 min.

Esitys tuo juhlan tuntua päiväkerhojen ja päivähoidon tilaisuuksiin, koululaisille, perhetapahtumiin, synttäreille, isovanhempien ja lastenlasten juhliiin.
Esitys on ohjelmistossa vielä kevään 2019 ajan.

Pieni on paljon 

PIENI ON PALJON korttipohja pieniEsityksessä ollaan luokkaretkellä maatilalla, kun lapset kuulevat ystävänsä Nicon murheesta. Hän haluaa auttaa pakolaisleirillä asuvaa serkkuaan. Yhdessä lapset keksivät ratkaisun. Vuorovaikutteinen esitys sisältää Raamatun kertomuksen Pienen pojan eväät.
  • Kantava teema: Antaessaan saa.
  • Jokaisella on jotakin annettavaa, kun tuomme ne Jeesukselle. Kun Hän siunaa lahjamme, tapahtuu ihme: Pienestä tulee paljon. Sitä riittää kaikille. Lapset kokevat kuinka mahdoton tulee mahdolliseksi.
  • Esityksessä on laulu, joka opetellaan yhdessä.

Kesto on 30-40 min. Esittäjinä Merja Lukkonen ja Mikko Piiroinen.  

Esitys on ohjelmistossa vielä kevään 2019 ajan.


Isoisän joululahja

Isoisän joululahja 3 (Small)Eelis-ukki koristelee kissansa kanssa kuusta ja muistelee lapsuutensa joulua. Isoisän vierailusta pikku-Eeliksen luokse tuli pojan rakkain joulumuisto. Isoisä antaa  Eelikselle joululahjaksi seiminuket ja kertoo ensimmäisestä joulusta.

Esityksen aikana lauletaan yhdessä yleisön kanssa Joulupuu on rakennettu ja Jukka Salmisen laulua Piparin tuoksua, tonttujen juoksua.  

Esityksen voi yhdistää erilaisiin esim adventtitapahtumiin tai lasten, perheiden tai eläkeläisten joulujuhlaan ja joulukirkkoon. 

Kesto: 30 min.   Sopii kaikenikäisille.


Hyvä Paimen - kolme kertomusta Raamatusta

Hyvä paimen 6 (Small) Hyvä Paimen välittää viestiä turvallisuudesta. Sen on Raamatun kertomusten pohjalta sovittanut ja kirjoittanut näyttelijä, nukketeatteritaiteilija Rainer Kaunisto. Hän on myös suunnitellut ja toteuttanut nuket, lavastuksen, näyttelijän puvun ja  ohjannut esityksen. Hyvä Paimen nukkenäytelmän esittää Merja Luukkonen.

Esityksen teema on kaikille tuttu psalmi 23, Herra on minun paimeneni. Esitys sisältää kolme Raamatun kertomusta, jotka voidaan esittää myös erikseen:

  •  Martta ja Maria
  • Tuhlaajapoika
  • Hyvä Paimen


Tee varaustiedustelu
Tee varaustiedustelu. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Tilaaja (maksaja)

Tilauksen yhteyshenkilö

Esityksen tiedotYhteydenottotapaPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä