Samalla viivalla
- vapaaehtoisten varustamiseen

Samalla viivalla on kurssi seurakunnan vapaaehtoisten kouluttamiseen. Kurssilla pohditaan muun muassa uskon sisältöä, seurakunnan tehtävää, muuttuvaa ympäristöä, vuorovaikutustaitoja sekä ajankäyttöä ja jaksamista.

Samalla viivalla-logo
Samalla viivalla -kurssin tavoitteena on auttaa osanottajia näkemään seurakunnan työntekijät ja seurakuntalaiset yhtenä joukkueena ja arvostamaan toinen toisiaan kokonaisuuden rakentamisessa. Samalla viivalla -aineisto rakentaa osanottajia niin tiedollisesti ja taidollisesti kuin myös henkisesti ja hengellisesti.

Osanottajat saavat miettiä mikä heitä innostaa ja voivat peilata ajatuksiaan toisten kanssa. Kokonaisuudessa on perus- ja jatkokurssi, kumpikin viisi kokoontumiskertaa, tai vastaavasti kurssi voidaan toteuttaa viikonlopun aikana. Kurssien teemoja ovat esim. Jumalan työtoveriksi kutsuttuna, Maailma jossa elämme, On kyse joukkuepelistä, Hengellisesti hengissä, Elämän rytmi ja Viestinviejänä.

Muita hyviä koulutuksia vapaaehtoisille

Löydä lahjasi, löydä paikkasi - miten voin löytää minulle sopivan palvelutehtävän seurakunnassa; mitä armolahjoja Pyhä Henki on minulle antanut

Vierelläkulkijana - opettelemme sielunhoidon ja kuuntelemisen perusteita, jaamme kokemuksia lähimmäisen vierellä kulkemisesta ja rohkaistumme itse ottamaan askelia kuuntelijoina

Hoitava rukous - esirukouspalvelijoiden koulutus

Minun persoonani - vahvuuteni ja heikkouteni, persoonallisuuksien väliset erot ja hedelmällinen yhteistyö

Räätälöimme lyhyempiä ja pidempiä koulutuksia erilaisiin tilanteisiin myös muista teemoista.