Seniorityön täydennyskoulutus

Työntekijöille ja vapaaehtoisille tarkoitettuja täydennyskoulutuksia ja teemapäiviä järjestetään sekä Vivamossa, Lohjalla että tilauksesta seurakunnissa ja rovastikunnallisissa koulutustapahtumissa.  Koulutuspäivät antavat lisävalmiuksia pienryhmätoimintaan sekä kehittävät ja ylläpitävät monipuolista ammattitaitoa.

Vivamo-opisto järjestää koulutus- ja virkistyspäiviä myös tilauksesta esim. seurakuntien työntekijöille ja vapaaehtoisille. Tulemme pitämään kurssien aiheisiin liittyviä luentoja myös seurakunnissa ja vanhustenpiireissä.

Vivamo-opisto on tuottanut ryhmänvetäjien avuksi 6-10 kokoontumiskerran aineistoja, joiden käyttöön perehdytetään koulutuspäivillä.

Ikäihmisten parissa työskenteleville 2018

Kurssit järjestetään Vivamossa, Lohjalla yhteistyössä Agricola-opintokeskuksen kanssa. Hintamuutokset mahdollisia.

Vapaa pianosäestys I-jakso 6.-7.3.2018, II-jakso 10.-11.4. ja  III-jakso 25.-26.9. (I- ja II-jakson käyneille)

Kurssilla perehdytään pianon vapaan säestyksen perusteisiin: sointumerkeistä soittamiseen, komppaamiseen ja yhteislaulujen säestämiseen.

Eläkkeelle siirtyvien kurssi 31.8.-2.9.2018

Eläkkeelle siirtyminen on yhdelle uuden alku ja toiselle musertava kokemus. Kurssilla jaetaan kokemuksia, saadaan uutta näkökulmaa ja eväitä uuden elämänvaiheen kynnyksellä.

Muistatko vielä? -muistiongelmaisten muisteluryhmien ohjaajakoulutus 11.-12.9.2018

Koulutuksessa saa tietoa muistihäiriöistä, musiikin vaikutuksesta muistihäiriöissä, näkökulmia sielunhoidolliseen kohtaamiseen, liikuntavinkkejä ja luovien menetelmien käytöstä osana esteetöntä viestintää. Koulutuksessa käydään lisäksi läpi kuuden kokoontumiskerran aineisto.