5.10.2017Teksti Heli Karhumäki

Vapaamuurarius ja kirkon löperyys

k-34-2015-3-Paakirjoituskuva

”Miksi ihmeessä arkkipiispaa halutaan grillata vapaamuurari-kysymyksillä? On aika kehällistä, Suomessa ja maailmassa on paljon olennaisempiakin kysymyksiä.”

”Totta kai arkkipiispaa saa grillata. Kyse on hengellisistä asioista. Monia kiinnostaa Mäkisen mielipide.”

”Herää kysymys: millaisilla kysymyksillä arkkipiispaa saa häiritä?”

Nämä kommentit Facebook-sivullani syttyneessä laajassa ja tunteikkaassa keskustelussa kertovat, miten erilaisia odotuksia ihmiset asettavat kirkon johdolle, tässä tapauksessa arkkipiispalle.

Jälkipuinti koski Kari Mäkisen vastausta viime viikolla Radio Deissä Piispan kyselytunti -sarjassa esitettyyn kysymykseen: Mikä on kirkon kanta vapaamuurariuteen? Mäkinen vastasi, ettei tunne järjestöä hyvin eikä suhtaudu siihen mitenkään erityisesti, ”tällaistakin maailmassa on”. Hän arveli järjestön tukevan jäseniään eettisessä kasvamisessa eikä siinä ole ongelmaa.

Totesin yhtenä haastattelijana, että isäni, entinen vapaamuurari ja sittemmin liikkeestä eronnut, olisi kovasti hyötynyt siitä, jos kirkko olisi perehtynyt asiaan ja ilmaissut kantansa. Pidin arkkipiispan hällä väliä -asennetta hiukan löperönä. Arkkipiispa myönsi löperyyden, ja asia suli yhteiseen nauruun. Hyvä niin, siinä tilanteessa.

 Lue pääkirjoitus Sanasta 40/17.

P.S. Kerään mahdollista artikkelia varten kokemuksia vapaamuurariudesta. Saa olla vapaasti eri mieltä kanssani. Viestiä voi lähettää minulle sähköpostilla.

 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä