17.11.2016Vesa Keinonen

Vastuullisuus kunniaan

Hetkessä eläminen on yksi aikamme muoti-ilmiöistä. Pitää tarttua tilaisuuteen ja oikein nautiskella jokaisen hetken ainutlaatuisuudesta. On muistettava hengittääkin syvään. Saatat kokea jotakin huikeaa.

Hienoa. Mutta mitä tämä voi tarkoittaa käytännön elämässä? Hetkessä eläjillä on paha tapa ilmaantua tapaamisiin myöhässä ja heikosti valmistautuneina. Touhuissa saattaa olla vähän egotripin makua. Joku toinen – eli tunnollisempi kanssaihminen – hoitakoon kernaasti sen varsinaisen homman.

Raamatussa puhutaan uskollisista vastuunkantajista. Heitä löytyy myös jokaisesta seurakunnasta ja raamattupiiristä. Uutteria ihmisiä, jotka keittävät kahvia tai järjestelevät kalusteita ennen puhujien ja muusikoiden saapumista. Palvelutehtävää hoidetaan vuodesta, ehkäpä vuosikymmenestä toiseen. Kiitosta heruu vähän. Jos lainkaan.

Joku saattaa yhdistää vastuun kantamisen negatiiviseen murehtimiseen. Minusta kyseessä on kaksi eri asiaa. Vastuullisuus on asioista ja ennen kaikkea toisista ihmisistä huolehtimista. Rakastamista palvelemalla. Jokaisen kristityn hieno etuoikeus ja toivottavasti myös ilo.

Hetkeen tarttujienkin elämäntapa sallittakoon. Heillä on asiaan varmasti syynsä. Haluan silti jakaa sympatiani niille, jotka katsovat pitemmälle. Lämmin halaus teille lukemattomille vastuunkantajille!Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä