13.2.2014Kirjoittaja: Hellevi Pouta

Ruokauskoa ja ravintopaimenia

Ajat ovat muuttuneet, mutta ihmiset eivät. Menneinä vuosisatoina kansaa peloteltiin sielunvihollisella ja helvetin tulella, nykyisin ravinnolla.

Tämän päivän sielunvihollinen vaanii ihmistä hänen jokaisella ateriallaan. Pitää olla jatkuvasti tarkkana, että pysyy kaidalla tiellä eikä lankea houkutuksiin. Muuten voi joutua helvetin tuleen, joka tarkoittaa esimerkiksi syöpään sairastumista. Tehokkaaksi pelotteeksi on viime aikoina noussut myös dementia.

Lähes päivittäin saa lukea uutisia siitä, miten yksittäiset ravintoaineet altistavat syövälle ja muille sairauksille tai miten ne varjelevat niiltä. Tutkimuksista, joihin uutisissa viitataan, ei yleensä anneta tarkempaa tietoa. Minulle tällaiset jutut ovat samanlaista viihdettä kuin lehtien horoskoopit, mutta varmasti aina joku hurahtaa ja liittyy ruokauskovaisiin. Ravintopaimenet lietsovat sitten synnintuntoa niin, että terve maalaisjärki himmenee.

Aikoinaan nousi kohu mustarouskun ja syövän yhteydestä. Asiantuntijan mukaan mustarousku saattoi todellakin aiheuttaa syöpää, jos sitä söi päivittäin suuria määriä. Siis päivittäin suuria määriä!


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä