24.11.2016Teksti: Freija Özcan

Niin maailma toimii

Kuninkaiden kirjoja ja Aikakirjoja lukiessa tajuaa jotain maailman menosta. Hyvää hallitsijaa seuraa huono ja huonoa taas hyvä. Niin maailma toimii. Sen kun ymmärtää, pystyy suhtautumaan tyynesti tähän nykyiseenkin maailman menoon. Ei ole mitään uutta auringon alla.

k-22-2016-03-Toimittajalta Freija uusi kuva

Hyviä aikoja elettiin pitkään – täällä länsimaissa siis, sillä muualla maailmassa ajat ovat muut, mutta koska me olemme maailman napa, ajatellaan tätä nyt vain meidän kannaltamme. Hyvien aikojen jälkeen ollaan suuntamaassa huonoihin. Kukaan ei tiedä mitä tulee tapahtumaan. Ehkä kylmät ja pelottavat vuodet toistuvat. Ehkä maailma muuttuu aivan hulluksi. Joka tapauksessa on oltava alituiseen valppaana, ettei itse joudu mukaan sellaiseen, missä ihmistä sorretaan. Sitä Jumala ei siedä.

Silti ihminen elää, koska Luojan kuvakseen luomina me olemme tavattoman kekseliäitä selviytyjiä. Kivaahan se ei aina ole. Mutta vaikeiden aikojen keskellä piirtyy multitaskaajien mieleen se, mikä oikeasti on tärkeää. Miten käytän aikani parhaiten päivittäin siinä missä olen, niiden keskellä, joita rakastan?

Viikonloppuna poistin parvekkeelta paleltuneet kesäkukat ja vaihdoin tilalle kynttilälyhdyt. Pinosin ruukut valmiiksi kevätkylvöä odottelemaan ja mietin, mitä kukkia sitten laittaisin. Sillä talven jälkeen tulee kevät. Huonoja aikoja seuraavat hyvät. Ja jos ei enää seuraa, ehkä on edessä loputtoman hyvyyden aika toisessa ulottuvuudessa.