21.1.2016Teksti Kristiina Miettinen

Myötätuntoa työelämään!

Sosiaalialalla työskentelevä ystäväni vaihtoi työpaikkaa. Jo parin kuukauden kuluttua hän kulki hartiat lysyssä.

Työkaverit eivät olleet kiinnostuneita tutustumaan häneen, kahvihuoneessa hän sai sivusta kuunnella muiden juttuja. Kukaan ei neuvonut häntä asiakkuusohjelman käytössä, ATK-tukikaan ei ollut juuri koskaan käytettävissä.

Lisäksi hän erehtyi ehdottamaan esimiehelleen, voitaisiinko työyhteisössä kokeilla uusia työtapoja. Pomo alkoi katsoa häntä vinoon ja pian haukkui hänet päin naamaa epäpäteväksi ja hankalaksi työntekijäksi.

Tämä kaikki asiantuntijayksikössä, jonka tehtävänä oli auttaa kriisissä olevia ihmisiä.

Viime viikolla Helsingin yliopistossa järjestettiin seminaari myötätunnon merkityksestä työelämässä. Käytännössä kyse on usein pienistä arkisista asioista: työkaverin kuulumisten kysymisestä, empatian osoittamisesta vaikeuksissa, avun antamisesta työtehtävässä, kahvin tarjoamisesta, kosketuksesta olalle. Jos esimies kohtelee työntekijöitä myötätuntoisesti, hän mallintaa samaa alaisilleen.

Suomalainen myötätuntotutkimushanke on saanut Tekesiltä miljoonarahoituksen, jonka puitteissa kehitellään työkaluja myötätuntoisen työkulttuurin luomiseen. Asia kiinnostaa myös yrityksiä, sillä myötätuntoinen työyhteisö tutkitusti lisää sitoutumista, parantaa työn laatua ja tulosta ja vähentää sairauspoissaoloja.

Sosiaalialalla työskentelevä ystäväni irtisanoutui ja hakee uutta työpaikkaa. Kunpa hänelle tällä kertaa osuisi myötätuntoisempi työyhteisö.

 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä