11.1.2018Teksti Anu Heikkinen

Apostolin kyydillä

Loppuvuodesta huomasin, että uuden puhelimeni näyttöön ilmaantui aina avatessa pikkuruinen kengän kuva ja numero. Aamuisin luku näytti lähes nollaa, iltaisin yleensä tuhansia.

Joku nokkela suunnittelija oli päättänyt puolestani, että askelmittarin lukema on hyvä sijoittaa paikkaan, josta sen taatusti huomaa monta kertaa päivässä. Idea toimi ainakin minun kohdallani, vaikka kaikenlainen elämän mittaaminen vähän ärsyttää. Jäin koukkuun.

Tällä kertaa koukku oli hyvä. Jostain syystä pieni kenkä ja sen vieressä juokseva numero eivät tuntuneetkaan syyllistäviltä: katso nyt, näin vähän olet tänäänkin kävellyt. Sen sijaan päivittäinen kävelemisen ilo lisääntyi. Kotoa töihin 1500 askelta, kaupungille 4500 askelta.

Jalkapatikassa paikasta toiseen siirtyminen vie aikaa, mutta käveleminen antaa asioita, joissa ei tarvitsekaan olla kiire. Kunto kasvaa askel kerrallaan, sydän ilahtuu säännöllisestä reippailusta ja aivot pysyvät terävinä.

Kävellessä ajatukset lakkaavat sinkoilemasta, asettuvat uomiinsa ja saattavat avata uusia näköaloja. Ympäristön ja vastaantulijat huomaa paremmin, kun vauhti ei ole niin kova.

Kuinkahan rautainen kunto ja selkeät ajatukset oli aikoinaan apostoleilla, jos he kulkivat kuuluisalla apostolin kyydillä? Google Mapsin mukaan Jerusalemista Damaskokseen on kävelymatkaa yli 250 kilometriä. Siinä ehti Paavalinkin mittariin kertyä melkoinen lukema.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä