7.12.2017Teksti Anu HeikkinenKuva Espoon seurakunnat/Mikko T. Helminen

Anna joululahja köyhälle lapselle

Ajassa joulukeräykset

Apua tarvitsevien lasten määrä on kasvanut Suomessa hälyttävästi taloudellisen taantuman seurauksena. Useat joulun ajan keräykset antavat iloa vähävaraisille lapsiperheille.

Useat seurakunnat kokoavat joulupaketteja köyhille lapsiperheille. Pääkaupunkiseudun seurakuntien jo perinteeksi muodostuneessa Rakenna joulupuu -keräyksessä lahjoittajat saavat kirkkojen joulupuista lahjatoiveen täytettäväkseen. Tänä vuonna osallistua voi myös Virtuaalijoulupuu-keräyksen kautta.

Sunnuntaihin 10.12. saakka ehtii osallistua myös Tampereen seurakuntien Joulupuu Tampere -keräykseen rahalahjoituksella tai toimittamalla lahjan keräyspisteeseen. Keräys on osa nuorkauppakamareiden Joulupuu-tempausta, joka jakaa hyvää joulumieltä useilla paikkakunnilla.

Pelastakaa Lapset ry:n joulukeräyksen lahjoitusten avulla kustannetaan lasten harrastusmaksuja ja hankitaan nuorille lukion ja ammattikoulun oppikirjoja.

Myös Suomen Punaisen Ristin toteuttama Hyvä Joulumieli -keräys ja Pelastusarmeijan Joulupata-keräys auttavat lapsiperheitä, joiden joulu muuten olisi hyvin niukka. Stockmannin ja Hope ry:n joulukeräys puolestaan toteuttaa vähävaraisten perheiden nuorten lahjatoiveita.

Lisätietoa keräyksistä ja ohjeet lahjoittamiseen:

www.rakennajoulupuu.fi.

www.kotimaanapu.fi.

joulupuutampere.fi.

joulupuu.org.

www.pelastakaalapset.fi/joulukerays

www.hyvajoulumieli.fi

www.joulupata.fi


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä