rss Kansan Raamattuseuran uutisia

16.2.2017

Sanan Suvipäivien viesti kuuluu: Sie kelpaat!

Imatralla valmistaudutaan innolla ottamaan vastaan kesäkuussa Sanan Suvipäiville tuleva juhlaväki.

Vieraita odottaa karjalainen vieraanvaraisuus ja luonnonkaunis vihreä kaupunki, joka Vuoksen vesistöineen on Suomen vanhin matkailukohde.

Suvipäivien otsikko Sie kelpaat! on reformaation juhlavuoden Armo-teema karjalaisittain. Se nousee myös Imatran seurakunnan jo olemassa olevasta Kelpaat -teemasta, Suvipäivien paikallinen pääsihteeri pastori Kaisa Tuikkanen kertoo.

– Kuinka moni onkaan joko kuullut sanat ”et kelpaa mihinkään’ tai on  itse kokenut, ettei riitä ja täytä mittaa. Jumalan mitta on Kristuksen risti. Ristin luona saa omistaa armon ja vakuutuksen: Sie kelpaat!

Juhlateltta pystytetään Imatrankosken urheilukentälle. Myös kirkko ja sen vieressä sijaitsevat koulut ovat käytössä.

– Työryhmä aloitti valmistelut toden teolla viime syyskuussa. Imatralla järjestettiin Suvipäivät edellisen kerran vuonna 1989, siksi ilmassa on iloista odotusta, haaste on otettu luottamustehtävänä vastaan, Tuikkanen sanoo.

– Ohjelma alkaa olla valmis. Seuraavaksi mietimme, miten tuomme Suvipäiviä keskelle kaupunkia Koskenpartaalle, kävelykadun lavalle.

Suvipäivien ohjelmakattauksessa on niin ajankohtaisuutta kuin paikallisuuttakin. Puhujavieraina päivillä ovat muiden muassa evankelista Ilkka Puhakka, pastori Jukka Jämsén ja kirjailija Teuvo V. Riikonen.  Piispa Seppo Häkkinen on mukana sunnuntain ohjelmassa. Raamattutalon non-stop opetusten teemana on Uusi testamentti evankeliumeista Ilmestyskirjaan.

Runsas ja monipuolinen musiikki on aina osa Suvipäivien ohjelmaa. Tänä vuonna vieraina ovat muiden muassa Edu Kettunen, Tommi Kalenius ja Jippu sekä Minna ja Jussi Pyysalo. Ohjelmassa on myös muun muassa useiden kuorojen yhteiskonsertti Oi, Suomi, katso!

Lapsiperheille on ohjelmaa erityisesti lauantaina, jolloin ohjelmaa on luvassa koko päiväksi, kuten Pekka Laukkarinen Duon konsertti, Nukketeatteri Sananjalka ja sirkuskoulu Soihtu.

– Rukouksemme on, että jokainen osallistuja kokisi itsensä tervetulleeksi ja saisi leipää, joka tyydyttää ihmisen syvimmän nälän. Odotan Suvipäivien tuovan koko kaupunkiin myönteistä viestiä kirkosta. Sie kelpaat! on vahva viesti ja sitä on upeaa saada nostaa esiin, Tuikkanen iloitsee.

Sanan Suvipäivät 16.–18.6. 2017 Imatralla

Sanan Suvipäivät 2017 Julistekuva kevyt