Samassa Veneessä -parisuhdetyöstä

Samassa Veneessä -avioparityölle uudet vetäjät

Vertaistuki on voimaa myös avioparityössä. Luvassa on monia hienoja leirejä ja viikonloppuja.

Mattsonit_Rissaset_
Samassa Veneessä -avioparityössä seilataan nyt Saara ja Panu Rissasen johdolla (vas). Työn pitkäaikaiset koordinaattorit Anu ja Jukka Mattsson ovat tämän vuoden työvapaalla.

Rissaset ovat ovat olleet pitkään mukana työssä  vapaaehtoisena vastuuparina.

– Lähdimme itse leirille aikoinaan, koska tarvitsimme apua kommunikoimisessa. Seija ja Erkki Taivaisen vetämä Miks sä oot tollanen? -leiri houkutteli nimellään mukaan, Rissaset kertovat.

– Se antoi hyviä ahaa-elämyksiä ja avasi joitakin pitkäaikaisia solmuja. Näimme myös miten iso vaikutus vertaisuudella on.

Ensimmäisellä leirillä he tutustuivat Mattssoneihin, jotka kutsuivat heitä mukaan työhön.

– Olemme itse saaneet merkittävää apua siitä mitä toiset ovat kertoneet kokemuksistaan. Haluamme vuorostamme jakaa siitä, miten olemme selvinneet omista sudenkuopistamme.

Rissaset ovat käyneet Kataja ry:n Solmuja parisuhteessa -kriisineuvojakoulutuksen ja toimineet parisuhdeneuvojina. Samassa Veneessä -työtä he koordinoivat osa-aikaisesti oman arkityönsä ohella. Kun perheeseen kuuluu 5- ja 7-vuotiaat tyttäret, tekemisen puutetta tuskin on.

– Työssä on mukana hyvä tiimi. Toivomme, että kaikki voivat käyttää omia taitojaan ja voimme oppia toisiltamme.

– Vuoden avaa tammikuussa Tuulta purjeisiin -koulutus vastuupareille. Tulossa on tänäkin vuonna monia hienoja leirejä eri puolilla Suomea. Tervetuloa mukaan, Rissaset toivottavat.

Tutustu avioparityön tämän vuoden leireihin ja viikonloppuihin.

Facebook - Samassa Veneessä