Samassa Veneessä -parisuhdetyöstä

23.5.2016

Hyvääkin liittoa kannattaa hoitaa

– Kesällä on hyvä antaa aikaa puolison kohtaamiseen ja parisuhteen hoitamiseen, Saara ja Panu Rissanen rohkaisevat. He koordinoivat Kansan Raamattuseuran Samassa Veneessä-avioparityötä.

Rissaset
Saara ja Panu Rissanen rohkaisevat pariskuntia satsaamaan aikaa suhteen hoitamiseen.

Avioparileirillä yhdistyvät sekä loma että yhteinen aika puolison kanssa. Arjen keskellä suhteen huoltaminen helposti jää kiireen jalkoihin.

– Leireillämme on tavoitteena, että puolisoiden välinen läheisyys ja ymmärrys kasvavat. Palautteiden mukaan tämä myös toteutuu, Rissaset sanovat.

Samassa veneessä -työ tarjoaa leirejä eri puolilla maata Pelkosenniemeltä Parikkalaan. Teemoja löytyy avioliiton eri puolista vaelteluun Lapin luonnossa. Joillakin leireillä on ohjelmaa myös lapsille.

Leirejä ohjaavat koulutetut vertaisparit. Mukaan voi tulla juuri sellaisena kuin on. Avoin ja luottamuksellinen ilmapiiri ja muiden parien kokemukset rohkaisevat tarttumaan hiertäviinkin asioihin.

– Mukana on aivan tavallisia pariskuntia. Suhteessa ei tarvitse olla ongelmia, hyvääkin liittoa voi parantaa. Toisaalta ongelmia ei tarvitse kaihtaa, toisetkin kamppailevat hyvin samanlaisten kysymysten kanssa. Omia asioita ei kuitenkaan tarvitse jakaa toisten kanssa enempää kuin itse haluaa.

– Leirillä tunne-elämä virkistyy ja suhde tuoreutuu. Omaan liittoon ja puolisoon avautuu uusia näkökulmia, kun on aikaa keskustella puolison kanssa siitäkin, mitä arjessa ei yleensä oteta esille.

– Tutkimusten mukaan leireillä käyneet pariskunnat kokevat itsensä onnellisimmaksi ja parisuhteensa intohimoisemmaksi jopa vuosien jälkeen, Panu Rissanen sanoo.

Samassa Veneessä -avioparityön kesän leireistä löydät tietoa tästä.

Facebook.com/SamassaVeneessäAvioparityo