Mitä usko on?

Jumala loi sinut. Hän puhalsi sinuun oman henkensä, teki sinusta elävän olennon. Sinä voit aistia jotakin Jumalasta. Hän kaipaa sinua. Sinäkin voit kaivata häntä.

Vain synti estää yhteyden. Onneksi Jumala mursi esteen. Jumalan ainoa Poika, Jeesus, kuoli sinun syntiesi tähden. Sinun syntisi on sovitettu. Sinä kelpaat Jumalalle.

Pyhä Henki herättää sinut etsimään tietä Jumalan yhteyteen. Pyhä Henki saa aikaan sinun uskosi. Usko on luottamista siihen, että Jeesus on sovittanut syntisi ja sinä kelpaat Jumalalle. Sinä pääset taivaaseen!

yleinen 2 Kuva Seppo Paldanius

Oletko etsimässä uskoa?

Jumala on valmistanut meille mahdollisuuden olla yhteydessä hänen kanssaan.

Voit rukoilla vaikka näin.

Tarvitsen sinua, Jeesus. Tunnustan, että olen tehnyt syntiä sinua vastaan. Kiitos, että olet kuollut ristillä ja kärsinyt syntieni rangaistuksen puolestani. Avaan tällä hetkellä elämäni oven sinulle ja vastaanotan sinut Herrakseni ja Vapahtajakseni. Kiitos, että olet kuullut rukoukseni, antanut syntini anteeksi ja ottanut minun omaksesi. Kiitos, että nyt kuulun sinulle ja sinä minulle. Opeta minua elämään omanasi. Aamen.

Jumala ottaa sinut vastaan. Sinä kelpaat hänelle. Saat omistaa uskon itsellesi tässä ja nyt.

Mitä uskon löytämisen jälkeen?

Tässäkö se kaikki sitten oli? Mitä uskon löytämisen, uskoontulemisen jälkeen tapahtuu?

Jumala on antanut uskovien yhteisöksi seurakunnan. Siellä voi elää uskoa todeksi ja jakaa elämänkysymyksiä ja näkökulmia toisten kanssa. Etsi itsellesi mieluisa seurakuntayhteys paikallisessa seurakunnassa. Olet myös tervetullut toimintaamme.

Rukous on yhteydenpitoa Jumalan kanssa. Kun rukoilet, huomaat samalla, että olet yhteydessä elävään Jumalaan. Hän myös vastaa sinulle. Voit jättää rukouspyyntösi rukouspalveluumme vaikka heti.

Raamattu kertoo, miten Jumala haluaa meidän elävän. Tutustu Raamatun perusasioihin - ja sitten ei kun tutkimusmatkalle! Hyvä raamattuopetus auttaa ymmärtämään Raamatun tärkeimmät viestit.

Ehtoollisessa armo tulee konkreettisesti meidän osaksemme leivässä ja viinissä. Jeesus itse asetti ehtoollisen. Käy siis säännöllisesti armopöytään!