KRS Jyväskylässä

Tällä sivulla näet Jyväskylän tapahtumat ryhmiteltynä erilaisten kokonaisuuksien mukaan. Näet samat tapahtumat kalenterimuodossa tästä linkistä.

Toimimme yhteistyössä mm. Jyväskylän seurakunnan kanssa.
Tervetuloa mukaan!

Naisia kaivolla -illat

Sanan ja sävelten vettä jaksamisen, selviytymisen ja unelmien janoon. Tervetuloa jakamaan elämän iloja ja huolia yhdessä toisten naisten kanssa. Illoista vastaavat Ulla-Maija Kovanen ja Naisia kaivolla -tiimi. Iltojen ohjelma- ja kahvimaksu 10 €. Illat alkavat kahvitarjoilulla klo 18. Ohjelma alkaa klo 18.30. Kulttuuritila Omenapuu, Vapaudenkatu 24.

Ma 20.11. Sytyttävä rukous – keskustelua Jumalan kanssa

Evankelista Mari Valkonen, musiikki Arja Honkasalo. Ohjelman aluksi KRS:n Intian työn vastuunkantajan, kouluttaja Marja Mäkelän tarina: “Äidiksi Intiaan”.

Ma 15.1. Hormonit naisen parhaaksi
Puhujana sairaanhoitaja ja ravintoneuvoja Kaarina Krogerus. Musiikki Arja Mäkelä.

La 10.2. klo 13 Palokan kirkossa (Rovastintie 8) Naisenpäivät: Lähde elämään
Puhujina mm. Kansan Raamattuseuran toiminnanjohtaja, rovasti Ulla Saunaluoma ja Palokan aluekappalainen Teija Laine.

Ma 5.3. Mikä minua lohduttaa?
Puhujana raamatunopettaja Riitta Keskimäki. Musiikki Tuula "Haxu" Hakkarainen.

To 12.4. Muistin parhaaksi – Apetta aivoille – Avaimia aivoterveyteen
Keski-Suomen Muistiyhdistys ry:stä Marianna Ikonen kertoo miten ehkäistä muistisairauden puhkeamista, minkälaiset merkit ja oireet viittaavat etenevään muistisairauteen, miten voi toimia, kun huomaa muistipulmia läheisellään sekä miten toimia Alzheimer-läheisen kanssa. Musiikki ja kokemusasiantuntijapuheenvuoro Anne Rahkonen.

Naistenpäivät: Lähde elämään la 10.2. klo 13-17

Palokan kirkolla, Rovastintie 8, Jyväskylä. Puhujina mm. KRS:n toiminnanjohtaja, rovasti Ulla Saunaluoma ja Palokan aluekappalainen Teija Laine.

Torstaiteatterin uuden Nooa-näytelmäprojektin harjoitukset jatkuvat ke 13.12. klo 18

Oletko kiinnostunut teatteriharrastuksesta? Tule tekemään Nooa-näytelmää. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta teatterin tekemisestä. Varsinainen harjoituskausi on tammikuusta maaliskuuhun. Esitykset ovat maalis-huhtikuun vaihteessa.  Toimintaperiaatteita ovat vapaaehtoisuus ja osallistujan kokemusten kunnioittaminen ilman, että toiset analysoivat tai kritisoivat niitä. Harjoitus- ja esityspaikkana on Kulttuuritila Omenapuu, Vapaudenkatu 24.

Opiskelijaillat

Sanan kulmalla, Seminaarink. 19 tiistaisin klo 19.Illat koostuvat mm. musiikista, opetuksesta, rukouksesta, keskustelusta ja iltapalasta. Katso iltojen aiheet ja muita menoja opiskelijoille: www.opiskelijat.fi

Päiväkahvit – Polkuja Raamatun maailmaan

Kahvitellaan ja kuullaan kertomuksia Raamatun ihmisten elämästä.
Kahvit klo 13, ohjelma 13.30. Kulttuuritila Omenapuu, Vapaudenkatu 24.
  • Ti 5.9. Apostoli Johannes – rakkauden apostoli ja ukkosenjylinän poika. Vieraana Kalevi Rautjoki Vivamon Raamattukylästä. Säestys: Saara Kontkanen.
  • Ti 10.10. Puhujavieraana pastori, puheterapeutti Marjut Haapakangas. Musiikki: Tuula “Haxu” Hakkarainen.
  • Ti 14.11. Rohkaisua ja lohdutusta Psalmeista. Puhujavieraana rovasti Raija Ikonen. Yhteislauluja säestää Saara Kontkanen.
  • Ti 5.12. Monen kulttuurin Ruut, puhujavieraana Mika Lahtinen. Musiikki: Tuula “Haxu” Hakkarainen.

Viisikielisen toivelauluillat

Vapaudenkatu 24. Kerran kuussa maanantaisin: 4.9., 2.10., 6.11. ja 4.12. klo 18.00. Tuula "Haxu" Hakkarainen laulaa ja laulattaa.

Avoin raamattupiiri

Parillisten viikkojen perjantaina alkaen pe 22.9. klo 11. Vapaudenkatu 24.

SenioriFoorum

Huom! Paikkana Sepänkeskus, Kyllikinkatu 1. Kahvit klo 14.30, ohjelma klo 15. Lisätiedot: Inkeri Virkkala-Järvinen

• Ti 26.9. Hyvä ympäristö – Luojan lahjaa, ympäristölakimies Elina Linnove, musiikki: Tuula ”Haxu” Hakkarainen
  • Ti 28.11. Mukana mm. Tapio Lampinen, Seppo Wuolio, Tuula "Haxu" Hakkarainen, Inkeri Virkkala-Järvinen, Jubilate Deo - liturgisen tanssin ryhmä

Joulumyyjäiset ja -konsertti

Kulttuuritila Omenapuussa, Vapaudenkatu 24, la 9.12.

Klo 11 Myyjäislahjoitusten vastaanotto
Klo 12-14 Myyjäiset
Klo 14-15 Joulukonsertti, Tuula "Haxu" Hakkarainen & co

Retki Kristuspäivään 2.12. Turkuhallissa

Yhteinen rukous- ja kiitosjuhla Suomi 100-juhlavuotena kotimaamme puolesta. Katso ohjelma.

Bussimatkaa Jyväskylästä järjestää Kohtaamispaikka-seurakunta.

Lähtö on klo 7.30 ja paluu myöhään illalla. Hinta 30€, sisältäen lipun tapahtumaan.

Tiedustelut: mikakilkki @ gmail.com tai 044 079 8616

Varaa paikka: tiina.kilkki @ kohtaamispaikka.net

Missä armo? -näytelmä

Pahaksi leimattu perhe tarvitsee apua lapselleen. Ensin apu evätään, mutta vähitellen totutut tavat ja kivettyneet asenteet murtuvat. Armo on hyväksymistä yhteyteen. Sinä kelpaat. Esittää Mika Lahtinen. Kymmenen esitystä 7.9.-28.10.

• To 7.9. klo 19
  • La 9.9. klo 14.30
  • To 21.9. klo 19
  • To 5.10. klo 19
  • Su 8.10. klo 14 ja klo 17
  • Ke 18.10. klo 19
  • To 19.10. klo 19
  • La 21.10. klo 14
  • La 28.10. klo 14

Varaa paikkasi sinulle sopivaan näytäntöön Torstaiteatterin nettisivujen varauslomakkeella tai p. 040 557 5535. Pääsyliput 14 €. Eläkeläisille, opiskelijoille ja työttömille: 12 €. Näytelmän kesto on n. 1 tunti. Esityspaikkana Vapaudenkatu 24.

Bibliodraamakurssi 4.-5.11. klo 10-17

Tutustu keskustelun ja eläytymisen kautta Raamatun maailmaan. Samalla voit oppia lisää itsestäsikin. Toiminnan periaatteita ovat vapaaehtoisuus ja jokaisen oikeus omaan kokemukseensa ilman toisten arviointia tai tulkintoja. Ilmoittaudu: bibliodraamaohjaaja Mika Lahtinen, p. 040 557 5535, mika.lahtinen@sana.fi

Kurssimaksu on 50 euroa. Kurssipäivinä pidämme lounastauon klo 12.30-13.30. Kurssimaksu sisältää aamu- ja iltapäiväkahvit, mutta ei lounasta. Kurssipaikkana on Vapaudenkatu 24.

Tervonsalmen toimintakeskus

Kesällä Tervonsalmen toimintakeskus Tervossa tarjoaa monipuolisia tapahtumia tai mukavan retkikohteen tai majoituspaikan kesäreitin varrella. Tutustu Tervonsalmeen!