Krito-ryhmä - vertaisryhmä

Krito-ryhmä on sielunhoidollinen vertaisryhmä. Sen työvälineet ovat omasta elämästä kertominen, toisten kuunteleminen, kirjoittaminen ja rukous. Ryhmänvetäjä on samalla myös ryhmän jäsen.

Työskentelylle antavat turvaa säännöt, joissa painottuvat luottamuksellisuus ja se, että kullakin on mahdollisuus käyttää yhtä paljon aikaa oman tarinansa kertomiseen. Ryhmässä ei neuvota toisia eikä mestaroida toisten elämää.

Kouluttaudu ryhmänvetäjäksi

Kansan Raamattuseura järjestää yhdessä seurakuntien kanssa ryhmänohjaajakoulutuksia.
Seuraavat koulutukset löytyvät sivulta Krito-tapahtumia. Krito-ryhmän vetäminen on yksi mahdollisuus tehdä vapaaehtoistyötä omassa seurakunnassa.

Koulutuksen sisältö:

• Kristillinen toipumisryhmä sielunhoidon välineenä·
  • Krito-ryhmän säännöt toipumisen tukena·
  • Ryhmänohjaajan rooli ja tehtävät
  • Kristillinen toipumistyö osana seurakunnan sielunhoitotyötä
  • Työskentely Krito-ryhmässä: ryhmäharjoitus ja sen purku

Kuinka löydän Krito-ryhmän?

Krito-ryhmät toimivat seurakunnan yhteydessä. Ryhmästä kannattaa tiedustella omasta seurakunnasta, esimerkiksi diakoniatyöntekijältä.

Ilmoita seurakunnassa alkavasta Krito-ryhmästä
Ilmoita tällä lomakkeella seurakunnassa alkavasta Krito-ryhmästä. Lisäämme ryhmän tiedot sivuillemme.

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

Ryhmän vastuuhenkilön nimi *
Yhteyshenkilön puhelinnumero *
Yhteyshenkilön sähköposti
Ryhmän alkamisaika *
Ryhmän kesto *
Ryhmän lisätiedot

Seurakunnissa alkavia Krito-ryhmiä

Seurakunnissa alkavia Krito-ryhmiä:

(Kaikki seurakunnat eivät ole ilmoittaneet alkavista ryhmistä, joten niistä kannattaa tiedustella seurakunnasta)

Kiuruvesi

helluntaiseurakunta

Ryhmän vastuuhenkilön nimi
: Annukka Soittu
Yhteyshenkilön puhelinnumero: 0451325196
Yhteyshenkilön sähköposti: annukkasoittu@yahoo.com
Ryhmän alkamisaika: 2.2.2017
Ryhmän kesto: 12 kertaa
Ryhmän lisätiedot: Ryhmän vetäminen kuuluu osana Annukka Soitun kaksivuotisia sielunhoitoterapeuttiopintoja. Se toteutetaan Kiuruvden helluntaiseurakunnassa. Ryhmään tulee myös seurakuntaan kuulumattomia. Ryhmä materiaalina on Krito-kirja, teema Vertaistukiryhmä masentuneille. Annukka Soittu kävi Kalajoella Krito ryhmän ohjaajakoulutuksen. Ryhmään tulee 4-5 osallistujaa.

Lahti, MIESTEN KRITO

MIESTEN KRITO-RYHMÄ KÄYNNISTYY LAHDESSA.
Miesten Kriton yhteyshenkilö on Pekka Pökälä, pekka.pokala@dnainternet.net, p. 044 588 5525.

Turku

• Kaarina, yhteyshenkilö pastori Mika Ostela mika.ostela@evl.fi tai puh. 040 341 7187. Kirjana ”Heikosta itsetunnosta toipuminen” (hinta n.10€). Alkaa ke 1.2. Saattaa vielä sopia mukaan.
  • Miesten oma Krito-ryhmä helmi-maaliskuussa Jaanin seurakuntatalossa, Karjakuja 75. Kirjana Tähtinen-Halttunen: Matka valoon – kriisistä voi toipua, kirjan hinta 19€. Ilmoittautumiset Jarmo Itkoselle jt.itkonen@gmail.com  tai p. 040 731 0374. Ilmoittautuneille pieni haastatteluhetki.
  • Operaatio Ruokakassin vapaaehtoisille on oma Krito-ryhmä. Ryhmä kokoontuu seitsemän kertaa, kerran viikossa keskiviikkoisin klo 14–16 ajalla 1.3.–12.4.2017 Turun Helluntaiseurakunnassa, Puistokatu 6 B.  Ryhmän aiheet perustuvat kirjaan Matka Valoon. Kirjan saa jokainen lainata ryhmän ajaksi tai halutessaan kirjan voi ostaa hintaan 16€.

Ilmoittaudu  12.2. mennessä Sarita Hirviniemelle sarita.hirviniemi@operaatioruokakassi.com, 045 1502251. Ilmoittautuneet haastatellaan viikolla Tervetuloa mukaan.

Muut tiedustelut Turun Krito-työstä: KRS:n Turun työn pastori Aino Vesti, 040 772 6722, aino.vesti@sana.fi

Tampereella ja Kuopiossa alkavat ryhmät

Tampereen ja Kuopion Krito-ryhmät Kansan Raamattuseurassa

Tampere

8.9. klo 18 Krito-startti Hämeenkulmassa, Hämeenpuisto 15 A 4.Toiveena sisäinen paraneminen -ryhmä alkaa. Illassa voi ilmoittautua.

Tiedustelut ulla.halttunen@sana.fi, puh. 0400 015 989

Kuopio

Uusi Krito-ryhmä alkaa 6.10. torstaina klo 18 Sanan Kulmassa, Tulliportinkatu 22, Kuopio. Ryhmä kokoontuu torstaisin klo 18-20. Tiedustelut ja ilmoittautumiset Anja Komulainen, puh. 044 944 6407.