Nuorten illassa rukoukseen oman paikkakunnan puolesta

Popcorn -rukous

Ohjaaja kysyy kysymyksiä, joita itse kukin miettii mielessään. Hän voi kysyä yleisesti omasta paikkakunnasta/asuinalueesta tai yksilöidä kysymyksiä esim. kouluun, kotiin, harrastuksiin jne. Ohjaaja voi kysyä esim. Mikä on hyvin omalla paikkakunnalla? Mistä kiittäisit? Mikä on huonosti? Onko asioita, joita haluaisit muuttaa? Tiedätkö ihmisiä, joilla ei mene hyvin? Mitä haluaisit pyytää Jumalalta paikkakunnallesi? Kenelle pyytäisit apua? Kysymyksiin voi johdatella vaikkapa mielikuvamatkan avulla.

Ohjaaja kertoo, mikä on popcorn rukous. Siinä heitellään lyhyitä rukouksia Jumalalle. Ne ovat kuin popcornin poksahduksia. Rukoukset voi sanoa missä järjestyksessä tahansa ja sama henkilö voi sanoa useitakin rukouksia, kuitenkin vain yhden kerrallaan.

Popcorn -rukouksina Jumalalle voi sanoa asioita, joita tuli mieleen rukous- tai kiitosaiheiksi. Esim. ”Auta Ainoa” tai ”Siunaa Sakaria” tai ”Anna kiusaamisen loppua koulussmme” jne.

Kun rukouksia ei enää tule, popcornit ovat valmiita ja ”poksahtelu” loppuu. Rukouksen lopuksi voidaan rukoilla Isä meidän -rukous ja laulaa esim. ”Toinen toisiamme siunaten” tmv. laulu.

Nuorten kanssa voi toteuttaa kaikkia rukousideoita.
koira 2

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä