Kirkastusjuhlat

Jo 70. kesä Heinäveden Kirkastusjuhlilla. Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna 29.-31.7.2016.

Leppoisa ja juureva kesäjuhla. Sanan ja musiikin juhlaa. Ohjelmaa voi kuunnella vaikka kirkonmäen nurmikolla loikoillen ja alapuolella avautuvaa upeaa järvimaisemaa ihaillen.
Teemana on tänä vuonna Kuulkaa Häntä. Tarvitsemme rohkaisua, toivoa ja luottamusta tulevaisuuteen. Etsimme sitä, minkä varassa voimme kulkea elämäämme eteenpäin rohkeasti ja hyvällä omallatunnolla.

Juhlien teema osoittaa Jeesukseen. Hän näyttää meille suunnan, josta elämämme perusta ja turva löytyvät. Ohjelmassa on runsaasti rukousta, raamatunopetusta ja musiikkia. Ne johdattavat meitä kuulijan paikalle. Siinä on hyvä olla, ovatpa elämämme kysymykset millaisia tahansa. Sydämellisesti tervetuloa juhlavuoden Kirkastusjuhlille!

Kohtaamisia kirkonmäellä 1

Mukana mm.  Eero Junkkaala, Heli Karhumäki, Eliina Heinonen, Ulla Saunaluoma, Kalle Virta, Timo ja Kaisa Tuikkanen, Arto Valkeapää ja monia muita.

Musiikkiohjelmassa mm. Petri Laaksonen, Minna ja Jussi Pyysalo, Oro Bellissimo -orkesteri solistina Vilja Riutamaa, Heikki Mikkonen, Kristiina Tanhua-Laiho, Make Perttilä.

Pääohjelma kirkossa

Perjantai 29.7.

18.00 Minä olen tie, totuus ja elämä, raamattutunti, Kalle Virta

19.00 Kesäillan säveliä, yhteislauluilta, musiikkivieraina Make Perttilä, Kaisa ja Timo Tuikkanen ja Pyysalo Band

20.00 Iltalaulu kirkonmäellä
20.30 Iltarukous psalmien äärellä,
opetus Reijo Toivanen, musiikki Kristiina Tanhua-Laiho

10.00 Minä olen hyvä paimen, raamattutunti, Eero Junkkaala

10.45 Siunauskirkko kaikelle kansalle
Kristiina Tanhua-Laiho, Päivi Peittola, Panu ja Saara Rissanen, Pirjo ja Arto Valkeapää, Eila ja Heikki Mikkonen, Timo ja Kaisa Tuikkanen ym., urut Sauli Rissanen

12.00 Petri Laaksosen konsertti
säest. Make Perttilä ja Mari Kätkä, liput ennakkoon Ticketmaster.fi 10 € + palvelumaksu, ovelta 13€ >>Ticketmasterin sivulle

13.00 Kuulkaa Häntä, 70. Kirkastusjuhlakokous
Ulla Saunaluoma, Helge Itkonen, Heli Karhumäki, Reijo Toivanen, Kristiina Tanhua-Laiho, Pyysalo Band

15.00 Retki Valamoon, lähtö busseilla yläparkkipaikalta. Paluu klo 17. Retkimaksu 8€ infopisteessä.

15.30 Jubilate - riemullinen kesäkonsertti
kansainvälinen  Oro Bellissimo -orkesteri,  kapellimestari Lehari Kaustel, sopraano Vilja Riutamaa. Vapaa pääsy, kolehti musiikkityöhön. Yhteistyössä Crescendo Finland.

16.45 Heinäveden kirkon tarina, kirkkoherra Helge Itkonen

17.00 Minä olen elämän leipä, raamattutunti, Ulla Saunaluoma.

18.00 Ehtoollinen, liturgia Kalle Virta, kanttori Sauli Rissanen

19.00 Sana Forum: Sanan, sävelten ja mystiikan kolminaisuus. Heli Karhumäen haastateltavina on kolme kristityn tien kulkijaa: raamatunopettaja, teologian tohtori Eero Junkkaala, ortodoksisen kirkkokunnan edustaja Isä Simeon Uudesta Valamosta sekä sävelten mestari Petri Laaksonen.

20.30 Iltarukous psalmien äärellä, opetus Päivi Peittola, musiikki Kristiina Tanhua-Laiho

Sunnuntai 31.7.

9.00 Saat alkaa alusta, aamuseurat, Veli-Pekka Hartikainen, Terhi Rajala, Heikki Mikkonen, Pyysalo Band

10.00 Minä olen ylösnousemus ja elämä, raamattutunti, Arto Valkeapää

11.00 SanaForum: Evankeliumin vauhtimimmien päiväkirjasta
Heli Karhumäki kysyy haastateltaviltaan millaista on naisen elämä, kun kutsumus on jo nuorena vetänyt evankeliumin työhön? Työnsä iloista ja kompuroinneista kertovat  Savon murteella tarinoiva julistaja Eliina Heinonen ja toiminnanjohtaja, rovasti Ulla Saunaluoma.

12.30 Kirkastusjuhlat 70 v. -juhlamessu
liturgia Helge Itkonen, saarna Eliina Heinonen,
kanttorina Sauli Rissanen, Pyysalo Band.

Messun jälkeen kirkkokahvit kahvilassa (kahvimaksu) ja kirkkoherra Helge Itkosen kahvitarina

Raamattuteltta

Elämäni tärkein raamatunkohta

Matkaopas kertoo elämänsä tarkeimmästä raamatunkohdasta ja tutkailemme sitä myös yhdessä. Oppaina:

• 11.00 Heli Karhumäki, Ilm. 3:8
  • 12.00 Ulla Saunaluoma, Fil. 4:4-7
  • 15.00 Kalle Virta, Gal. 5:1
  • 16.00 Arto Valkeapää, 1. Kor. 9:19-27

Teemateltta

Lauantai 30.7.
9.00 Sinä olet aamuni valo, rukous- ja lauluhetki, Kaisa ja Timo Tuikkanen, Tero Konttinen, Arto Valkeapää

Sunnuntai 31.7.
11.00 Viisikielisen veisuu,
Kalle Virta, Tuula Hakkarainen, Heikki Mikkonen

Lapsille teemateltassa

Lauantaina 30.7.
10.00 Lauluhetki, mukana myös Tarinataikuri
13.00 Juhlat -nukkenäytelmä, Nukketeatteri Sananjalka
17.00 Tarinataikurin ja Valtterin Sirkuskoulu

Väliajoilla Puuhateltta tarjoaa mukavaa puuhastelua.

Sunnuntaina 31.7.
12.00 Pieni on paljon -nukkenäytelmä, nukketeatteri Sananjalka

Lastenohjelmassa mukana: Sari Kotilainen, Anna-Mari Taskinen, Nukketeatteri Sananjalka: Merja Luukkonen ja Mikko Piiroinen / Tarinataikuri ja Valtteri

Aviopareille

Perjantai 29.7.
21.00 Ajatuksia ja lauluja arjen rakkaudesta - Rafla Lätti
Saara ja Panu Rissanen, Pirjo ja Janne Haverinen, Kaisa ja Timo Tuikkanen.
Iltapalakortti 20 €/pari

Säynämössä

18.30 70. Säynämön Kirkastusseurat ja HPE
Ulla Saunaluoma, Terhi Rajala, Pekka Sorjonen, Tuula Hakkarainen ym.

Ennen juhlia:  27.–29.7. Raamattuloma
Kaisa ja Timo Tuikkanen, Risto Jokinen, Arto Valkeapää