Tervetuloa Raamattukylään!

Vivamon Raamattukylä on Raamatun kertomusten esittämiseen erikoistunut teatteri Lohjalla, Kansan Raamattuseuran toimintakeskuksessa Vivamossa.

Vivamon Raamattukylä luo elämykselliset puitteet Raamatun sanoman elämiselle, kokemiselle ja oppimiselle. Raamatun ikiaikaiset kertomukset heräävät eloon draaman, musiikin, ja tanssin keinoin. Ohjelma sopii kaikenikäisille.

Kyläläiset

Vuonna 2005 toimintansa aloittanut Vivamon Raamattukylä on tavoittanut jo yli 100 000 katsojaa. Käsikirjoitettuja näytelmiä on kaksitoista ja kaksi pienempää esitystä. Esityskausia vuodessa on kolme: joulu, pääsiäinen ja kesäkausi. Joka kaudella on oma ohjelmistonsa.

Hiljainen niemi vaelluspolkuineen ja kivikappeleineen on varattu rukouksen ja hiljaisuuden paikaksi, missä Raamattukylässä kävijöidenkin on mahdollisuus käydä hiljentymässä ja levähtämässä. Vivamon toimintakeskuksen laadukkaat ruoka- ja majoituspalvelut ovat Raamattukylän asiakkaiden käytettävissä ennakkovarauksella.

Raamattukylän esityksiä on tullut seuraamaan myös näkövammaisten ja kuulovammaisten ryhmiä. Heillä on mukanaan omat tulkit ja avustajat, jotka kertovat näyttämön tapahtumia viittomalla ja kuvailemalla. Miten kauniisti voidaankaan luomiskertomus kuvata käsillä! Näkövammaisten tulkki puhuu mikrofonin kautta ja kuvailee tapahtumia verbaalisesti.

Vivamon Raamattukylä on ainutlaatuinen teatteri Suomessa ja Euroopassa.

Raamattukylässä vaelletaan nyt kohti Luvattua maata

Vivamon Raamattukylän uusi näytelmä Palava pensas kertoo Mooseksen elämästä kaislakorista Luvatun maan rajalle.

Raamattukylän näytelmistä sanottua
  • "Kerran meillä oli ulkomaalaisia vieraita, jotka eivät ymmärtäneet lainkaan suomea, mutta saattoivat silti eläytyä näkemäänsä ja kuulemaansa. Erityisesti esitys Luomisen puutarhasta puhutteli heitä."

• "Olemme ihailleet sitä huikeaa innostusta ja ammattitaitoa, jolla amatöörinäyttelijät ovat tehneet Raamatun eläväksi. Anna-Mari Kaskisen sanoitukset tuntuvat yhä uudelleen ja uudelleen löytävän sekä Raamatun sanoman ytimen että kosketuskohdan kuulijoiden elämään. Laulu, musiikki ja tanssi tempaavat katsojan mukaansa."

• "Moni tuttu Raamatun kertomus on avautunut meille myös uudella tavalla. Voisimme mainita esimerkiksi Joosef-musikaalin, joka oli jo puitteiltaan, asustukseltaan ja esittäjämäärältään erityisen mittava. Lisäksi sen sanoma kosketti häkellyttävällä tavalla ja sai kuulijan eläytymään Joosefin osaan. Vankilassa olevan Joosefin laulu on riipaisevaa, mutta syvästi hoitavaa kuultavaa samoin kuin veljesten kohtaaminen vuosikymmenien jälkeen."