Tervetuloa Oronmyllylle!

oron lähde - kuva Pia Tiainen

Oronmyllyn loma- ja kurssikeskuksessa järjestetään erilaisia kristillisiä tapahtumia ympäri vuoden. Oronmylly palvelee myös retkeilijöitä ja majoittujia.

Olet lämpimästi tervetullut nauttimaan kuuluisasta "Oron hengestä"! Se tarkoittaa vieraanvaraisuutta, armollista leppoisuutta, jossa on tilaa hengittää. Hengellisen pitopöydän lisäksi meillä on katettuna myös Oron keittiön mainiot antimet!

Oronmyllyä ylläpitää Oronmyllysäätiö sr.

Oronmylly sijaitsee Parikkalan Särkisalmella, kirkasvetisten lampien ja korkeiden harjujen tuntumassa. Etelä-Karjalan ainutlaatuinen luonto tarjoaa mahtavan ympäristön retkeilijöille, hiihtäjille, matkailijoille tai muuten vain luonnonrauhaa etsiville. Oronmyllyn rauhallisessa ympäristössä myös yksityistilaisuudet, koulutukset ja kokoukset saavat arvoisensa puitteet.

Oronmylly oli aikanaan tunnettu Karjalan myllykeskus, jonne isännät suuntasivat jyväkuormineen matkansa. Alue lahjoitettiin Kansan Raamattuseuralle vuonna 1962. Seuraavana vuonna pidettiin ensimmäiset tapahtumat.

Kesäkauden avajaisissa 1965 vihittiin käyttöön jyväkirkko. Alttaripöydän yläpuolella on rosoinen ja koloinen ristinpuu. Se on tehty puusta, joka on maannut uppotukkina läheisen Heralammen pohjassa. Sieltä se on nostettu arvokkaalle paikalle, missä se julistaa sovituksen sanomaa.