Usko Yö -ideapankki

Uskon Yö on koko seurakunnan tapahtuma, jossa voi olla sisältöä kaiken ikäisille. Tapahtuman valmistelun ja suunnittelun voi uskoa myös jollekin työalalle, esim. seurakunnan nuorille.
Tilaisuus voi olla  liukuva, jossa voi olla mukana itselle sopivan ajan.
Tapahtuman teema voi rakentua esimerkiksi tapahtuman avustuskohteen ympärille.

Tästä voit ladata itsellesi Uskon Yön teemalaulun  Soi virteni kiitosta Herran -sanat powerpointilla.

soi-virteni-kiitosta-herran (pptx) (501.7 KB)

Lapset mukaan!

Lapset voisivat ennen Uskon yötä piirtää tai maalata kuvia yhteisen illan teemaksi sovitusta aiheesta. Tai tehvänä voisi olla kuvittaa vaikkapa jokin virsi.

Lapset eri puolilla seurakuntaa mukaan, kerhoissa , päiväkodeissa, kouluilla jne.  Piirroksista voidaan järjestää näyttely tapahtuman yhteyteen.

Tapahtuman hyvän tekemisen kohde voisi liittyä myös lapsiin ja perheisiin.

Aikuisille

• Taidenäyttely - Illan aikana kirkossa on yhden tai useamman paikallisen kristityn taiteilijan taidenäyttely.  Näytely voi liittya tiettyyn aiheeseen tai olla kokoelma aikakauden työstä. Taiteilijat voivat olla itse paikalla kertomassa teoksistaan.
  • Kuvita virsi. Esimerkiksi tapahtuman teemavirsi tai joku uuden virsikirjan lisävihon virsistä. Sen voisi tehdä etukäteen tai kirkossa voisi olla 'työpajapaikka', missä voisi piirtää tai maalata.
  • Bibliodraamassa Raamatun kertomukset saavat uutta sisältöä, kun lukemisen lisäksi piirretään, maalataan, eläydytään, liikutaan,  yms. Bibliodraamassa kaikki ilmaisun keinot ovat sallittuja.
  • Konsertti,  jossa esitetään eri säveltäijen hengellisiä ooppera-aarioita. Konsertin suunittelussa voi olla taiteellisena neuvonantaja sopraano Tiina Sinkkonen ja Crescendo Finland, info@crescendofinland.org..
  • Paikkakunnan erilaiset musiikkiryhmät ja -tyylit soittavat ja laulavat yhdessä hengellistä musiikkia.

• Virsimaraton
  • Raamattumaraton - luetaan jokin evankeliumi läpi ääneen kirkossa tai vaikka koko Uusi testamentti, vaikka aamuun asti.
  • Runo-Raamattu-musiikki -ilta
  • Rastirata kirkossa - voi kulkea omaan tahtiin eri rasteilla, pysähtyä, mietiskellä, kirjoittaa, piirtää, katsella toisten taidetta. Tai rata voisi liittyä ihmisen elämänkaareen tai uskon vaiheisiin, välillä ilossa, välillä pimeydessä.
  • Jos tekijöitä riittää, tapahtuma voi levitä jossain muodossa koko päiväksi eri puolille eri muodoissa kirkon ympäristöön liikkeisiin, näyteikkunoihin, vaikka paikalliseen kahvilaan - käden töitä, tauluja tai vaikka kauniita leivonnaisia... Illaksi  kutsutaan kaikki tekijät koolle kirkkoon.
  • Uskon yö voi päättyä Taize -messuun tai rukoustapahtumaan, jonka laulut kertovat yössä kulkemisesta ja Jumalan läsnäolosta pimeyden keskellä. Yhteiseen messuun jokainen saa tuoda uskonsa ja epäuskonsa, epäilynsä ja ilonsa sekä Jumalan antaman luovuuden lahjat.

Ideoita Uskon Yön hyvän tekemisen kohteeksi

Kohde valitaan paikallisesti yhteistyössä tapahtuman toteuttamiseen osallistuvien kanssa.

Kohteen voisi tehdä näkyväksi  kirkon sisällä esim. niin, että sille tehtäisiin oma  levähdyspaikka, jonka äärelle kävijä voisi vaeltelun aikana pysähtyä ja vaikka kirjoittaa jotain. Se voisi olla nimeltään  USKON YÖN LAHJA. Siinä voisi olla  valvottu lipas, jonne lahjansa voisi laittaa milloin vain illan aikana.

Ehdotuksia kohteeksi:

• jokin oman seurakunnan lähetyskohde. Eri lähetysjärjestöjen kuvapalveluissa on saatavana kuvia lapsista eri maissa.  Niistä voisi koota vaikkapa pienen alttarintaulun.  Seurakunnan oma lähetti tai lähetyssihteeri voisi ollai paikalla ja hänen kanssaan voisi keskustella vaeltelun aikana.
  • oman seurakunnan lapsi- ja perhetyö tai diakoniatyö

Lähetä omia ideoitasi Uskon yö -tapahtumaan

Kartutetaan Uskon Yön ideapankkia yhdessä

Voit lähettää oheisella lomakkeella omat ideasi yhteiseksi hyödyksi muillekin Uskon yön toteuttamiseen.