Uskon Yö 2017

Taide uskon ilmentäjänä

Uskon Yö on maanlaajuinen seurakuntatapahtuma, joka järjestettiin ensimmäisen kerran syksyllä 2015. Tapahtumissa seurakunnat kutsuvat eri alojen taiteilijoita tekemään yhdessä hyvää oman paikkakunnan kirkon suojissa. Tapahtuman mahdollinen tuotto voidaan ohjata  seurakunnan ja illan taiteilijoiden yhdessä valitsemaan kohteeseen.

Seuraava Uskon yö -tapahtuma on 28.10. 2017.

Uskon yö 2017 on osa kirkkohallituksen koordinoiman reformaation merkkivuoden ohjelmaa.

rajaus 2

Uskon Yö 2017 konsepti

Yleisteemana on Uskon yön alkuperäinen ajatus: Taide uskon ilmentäjänä

Vuoden 2017 teema on Sana uskon ilmentäjänä

Sana-teemaan liitty myös runous. Ehdotus että keräämme ja esitämme runoja ja järjestämme runopajoja. Runoja voi myös kuvittaa eri tavoin taiteen keinoin.

Tapahtumien yhteinen elementti on kello 22 yhteisesti laulettu Martti Lutherin virsi 170 Jumala ompi linnamme.  Sieltä nousee yksi säe: “Se sana seisoo vahvana…”

Lutherin iltarukous

Kiitän sinua, taivaallinen Isäni,
Jeesuksen Kristuksen, rakkaan Poikasi kautta,
kun olet tänäänkin armollisesti suojellut minua.

Rukoilen sinua:
Anna minulle kaikki syntini anteeksi,
kaikki, mitä olen tehnyt väärin.

Varjele minua tänäkin yönä.

Minä annan itseni,
ruumiini ja sieluni, ja kaiken sinun käsiisi.
Pyhä enkelisi olkoon kanssani,

ettei paha vihollinen saisi mitään valtaa minuun.

Uskon Yön ajatuksena on tuoda esille taide uskon ilmentäjänä. Tapahtuma voi samalla tuoda eri alojen taiteilijoita yhteen oman paikkakunnan kirkon suojiin. Tapahtumailta voi rakentua musiikista ja muista taiteen lajeista.

Illassa kerättävän kolehdin tai mahdollisen ohjelmatuoton hyväntekeväisyyskohteen päättävät seurakunta ja mukana olevat taiteilijat yhdessä. Paikallisen tapahtuman sisällön jokainen seurakunta luo itse.

Yhteinen mediakampanja

Kansan Raamattuseura vastaa Uskon Yö  -tapahtuman valtakunnallisesta tiedottamisesta. Näkyvyys ja kiinnostavuus syntyy tapahtumien samanaikaisuudesta kaikkialla Suomessa.

Yhteisen mediakampanjan kulut katetaan osallistumismaksulla, joka sisältää mm.

• valtakunnallista mainontaa, jonka laajuus riippuu mukana olevien seurakuntien määrästä

• julisteita, joihin voi lisätä paikallisen tapahtuman tiedot. Julistemäärä vaihtelee seurakunnan koon mukaan.
  • logot ja facebook-kuvat käyttöön, taiteilijoiden haastatteluvideoita jaettavaksi sosiaalisessa mediassa
  • markkinointi- ja muuta materiaalia tulostettavaksi ja lehdistölle lähetettäväksi, jaetaan nettisivujen kautta.
  • seurakunnan tapahtumasivun linkin uskonyo.fi -sivulla
  • ideapankin tapahtuman toteuttamiseen.

Voit ilmoittaa seurakuntasi mukaan Uskon Yö -tapahtumaan tällä lomakkeella.

Osallistumismaksu

Osallistumismaksulla kustannetaan valtakunnallinen televisio- ja radiokampanja. Kampanja luo koko kirkon tapahtumalle näkyvyyttä. Olemme laskeneet osallistumismaksuja viime vuodesta saamamme palautteen mukaisesti. Samalla olemme lisänneet osallistumismaksuun sisältyvän materiaalin määrää.

Osallistumismaksu määräytyy seurakunnan koon mukaan:

• jäsenmäärä max. 1500 hlöä -  10 senttiä per seurakuntalainen, kuitenkin vähintään 50€
  • jäsenmäärä yli 1500 osallistumismaksu 200€
  • jos samasta seurakuntayhtymästä on mukana useita seurakuntia, seurakunnan maksu on  -30% ylläolevista. Alennuksen saa ilmoittautumalla ennen 31.8.2017.

Uskon Yö -tapahtuman taustaa

Uskon Yö -tapahtumia on järjestetty Vivamossa Lohjalla vuodesta 1999 lähtien.  Alunperin Anna-Mari Kaskinen ideoiman tapahtuman ajatuksena on ollut antaa kristityille taiteilijoille paikka omalle taiteelleen ja samalla mahdollisuus tavata toinen toisiaan.

Uskon yö viittaa myös hengellisessä vaelluksessa koettavaan yöhön tai eräämaavaiheeseen.Se merkitsee kulkemista uskon ja epäuskon rajapinnalla. Jumala on kaikkea suurempi. Kaikki lähtee hänestä. Hänen varassaan voimme kulkea yön halki.

Kansainvälisestä Crescendo-työstä vastaavat Airi ja Beat Rink veivät idean Baseliin, Sveitsiin. Siellä toteuttiin toukokuussa 2013  laaja  tapahtuma Nacht des Glaubens.Siinä oli mukana  suuri joukko eri alojen taiteilijoita kirkoissa, kaduilla ja konserttisaleissa. Tapahtuma sai  laajaa huomiota.

Lue lisää Uskon yö -tapahtuman tausta-ajatuksista.