Rukousopetus ja Rukouksen talo

Rakenna rukousta seurakuntaan

Kun tarvitset välineitä seurakunnan rukouselämän vahvistamiseksi tai elävöittämiseksi, meiltä löytyvät mm. seuraavat koulutukset:

• Herra, opeta meitä rukoilemaan – syvemmälle Isä meidän –rukoukseen
  • Hoitava rukous – koulutus valmentaa ja rohkaisee esirukouspalveluun
  • Seurakunta rukoilee – rukous seurakunnan rakentajana, miten rohkaista yhteistä rukousta
  • Ylistävä seurakunta – mitä Raamattu opettaa ylistyksestä henkilökohtaisella ja seurakunnan tasolla
  • Kuunteleva rukous – hiljaisen rukouksen siunaus

Ota yhteyttä:
Kristiina Tanhua-Laiho, kristiina.tanhua-laiho@sana.fi tai  0207 681 642
Päivi Peittola, paivi.peittola@sana.fi tai  0207  681 714

Tai seurakuntapalvelut@sana.fi, puh. 0207 681 650

Rukous kansakuntien vaiheissa

Taitavat raamattuopettajamme rohkaisevat löydöillään rukouksen mahdollisuuksiin myös tänään.

• Riitta Keskimäki opettaa rukouksen merkityksestä Israelin kansan historiassa.

Riitan esittely.
  • Olli Seppänen on tutkinut sotahistoriaa ja kerännyt tietoa veteraaneilta ja heidän omaisiltaan ja kertoo elävästi mikä on ollut rukouksen merkitys Suomen kansakunnan historiassa ennen ja nyt, ja mihin tieto tästä kutsuu meitä tulevaisuudessa.

• Ollin esittely.

Ota yhteyttä:

Riitta Keskimäki, riitta.keskimaki@sana.fi
Olli Seppänen, olli.seppanen@sana.fi

tai seurakuntapalveluihimme, puh. 0207 681 650, seurakuntapalvelut@sana.fi

Päivi Peittola koordinoi KRS:n työtä Helsingissä ja vastaa myös rukoustyöstä yhdessä Kristiina Tanhua-laihon kanssa. Päivi opettaa rukouksesta monipuolisesti ja pitää erilaisia rukouskursseja.
Tässä tietoa hänen opetussarjastaa Rukouspolkuja näköalapaikalle.  Päiviltä voi tilata koko sarjan tai yksittäisen opetuksen.
Ota yhteyttä: paivi.peittola@sana.fi

Dia3

Rukouksen talo?

Rukouksen talo rohkaisee ihmisiä eri puolilla Suomea yhteiseen rukoukseen. Tavoitteenamme on nostaa rukous elämäntavaksi ja keskeiseksi osaksi jokaisen kristityn arkipäivää. Rukouksen talo kutsuu niitä, joille rukous on uutta, ja niitä, jotka kokevat rukouksen kutsumuksekseen.

Rukouksen talo on enemmän kuin rakennus: se on toimintatapa. Olennaista on ajatus kaikille avoimesta paikasta, jonka toivotaan täyttyvän eri-ikäisistä rukoilijoista. Tiloissa voi olla yhteisen rukouksen lisäksi paikka mm. rukoukseen liittyvien koulutusten järjestämiseen ja oma tila nuorille.

Rukouksen talo teidän seurakuntaanne?

Rukouksen talo kokoaa paikkakunnan asukkaat yhteiseen rukoukseen. Rukouksen talon voi perustaa monenlaisiin toimitiloihin, seurakunnan oman tarpeen mukaan.

Rukouksen talo -toiminnan aloittamisessa  on hyvä koota tiimi, jossa on sekä seurakunnan työntekijöitä että vapaaehtoisia, ja lähteä yhdessä ohjaajakoulutukseen. Koulutuksessa saa aineistot ja käytännön ohjeet Rukouksen talon perustamiseen ja monipuoliseen toimintaan.

Katso, missä kaikkialla Rukouksen taloja on tällä hetkellä!

Rukousopettajia

Kristiina Tanhua-Laiho

Muusikko Kristiina Tanhua-Laihon kutsumustehtävänsä on johdattaa ihmisiä Jumalan läsnäoloon ylistyksen kautta.

- Ylistys on yksi tapa rukoilla, se ei ole ylimääräinen lisä tai Kristiina Tanhua-Laihoohjelmanumero seurakunnan kokoontuessa. Ylistyksen tehtävä on rakentaa luottamuksen siltaa Jeesuksen luo ja avata sydämemme ottamaan vastaan sitä mitä Jumala haluaa meille antaa, Kristiina toteaa.

Hän on usein mukana rukouspäivissä johtamassa ylistystä ja opettamassa sen merkityksestä rukouksessa ja kristityn elämässä. Kristiinan herkkävaistoinen ja nöyrä tapa opettaa ja johdattaa seurakuntaa kiitokseen ja ylistykseen madaltaa kuulijoiden kynnystä lähteä mukaan.

Hän johtaa Tampereen Rukouksen talon toimintaa.

Leena Lehtinen

Leena Lehtiselllä on monipuolista kokemusta työstä seurakunnassa, sairaalateologina ja kansainvälisessä evankelioimistyössä Kalevi Lehtisen rinnalla.

Oman elämänsä kipeissä vaiheissa Leena on saanut kokea Jumalan uskollisuutta ja lohdutusta.  Avioero, tyttären kuolema 10-vuotiaana, toisen puolison menetys, yksinäisyys antavat tunnistuspisteitä toisen ihmisen kivulle.

Puhujana hän on kotonaan niin pienpiirissä kuin suuren kuulijakunnankin edessä. Hänellä on lahja puhua kaiken ikäisille nuorista vanhuksiin.

Leena toimii myös rukouksen ja sielunhoidon ja luovan kirjoittamisen opettajana sekä  hengellisen työn tekijöiden mentorina.  Hänelle on tärkeää luoda yhteyksiä eri taustoista tulevien kristittyjen välille.

Leena Lehtinen tunnetaan myös kirjailijana. Hän on julkaissut viisi runokirjaa ja yhden mietekirjan yhdessä pastori Seppo Jokisen kanssa.

Leena opettaa ja puhuu mielellään esimerkiksi seuraavista aiheista:

• Rakastaako Jumala todella
  • Jeesuksen läsnäolo
  • Jumalan kuuleminen
  • Pyhä Henki ja armolahjat
  • rukous, suru, elämän kivut ja kriisit, viha ja masennus, lohdutus.