Rukousopetus ja Rukouksen talo

Rukousopetus

Rukous ei ole jotain, mitä pitäisi osata luonnostaan. Sitä voi myös opetella.
Alla tietoa Rukouksen talo -toiminnasta ja  puhujistamme, jotka opettavat erityisesti rukouksesta.

Rukouksen talo?

Rukouksen talo rohkaisee ihmisiä eri puolilla Suomea yhteiseen rukoukseen. Tavoitteenamme on nostaa rukous elämäntavaksi ja keskeiseksi osaksi jokaisen kristityn arkipäivää. Rukouksen talo kutsuu niitä, joille rukous on uutta, ja niitä, jotka kokevat rukouksen kutsumuksekseen.

Rukouksen talo on enemmän kuin rakennus: se on toimintatapa. Olennaista on ajatus kaikille avoimesta paikasta, jonka toivotaan täyttyvän eri-ikäisistä rukoilijoista. Tiloissa voi olla yhteisen rukouksen lisäksi paikka mm. rukoukseen liittyvien koulutusten järjestämiseen ja oma tila nuorille.

Rukouksen talo teidän seurakuntaanne?

Rukouksen taloja tarvitaan jokaiseen seurakuntaan kokoamaan paikkakunnan asukkaat yhteiseen rukoukseen. Rukouksen talon voi perustaa monenlaisiin toimitiloihin, seurakunnan oman tarpeen mukaan.

Perustaakseen Rukouksen talon omalle paikkakunnalleen on hyvä koota tiimi, jossa on sekä seurakunnan työntekijöitä että vapaaehtoisia, ja lähteä yhdessä ohjaajakoulutukseen. Koulutuksessa saa aineistot ja käytännön ohjeet Rukouksen talon perustamiseen ja monipuoliseen toimintaan. Tiedot koulutuksista löytyvät täältä.

Katso, missä kaikkialla Rukouksen taloja on tällä hetkellä!

Rukousopettajia

Kristiina Tanhua-Laiho

Muusikko Kristiina Tanhua-Laihon kutsumustehtävänsä on johdattaa ihmisiä Jumalan läsnäoloon ylistyksen kautta.

- Ylistys on yksi tapa rukoilla, se ei ole ylimääräinen lisä tai Kristiina Tanhua-Laihoohjelmanumero seurakunnan kokoontuessa. Ylistyksen tehtävä on rakentaa luottamuksen siltaa Jeesuksen luo ja avata sydämemme ottamaan vastaan sitä mitä Jumala haluaa meille antaa, Kristiina toteaa.

Hän on usein mukana rukouspäivissä johtamassa ylistystä ja opettamassa sen merkityksestä rukouksessa ja kristityn elämässä. Kristiinan herkkävaistoinen ja nöyrä tapa opettaa ja johdattaa seurakuntaa kiitokseen ja ylistykseen madaltaa kuulijoiden kynnystä lähteä mukaan.

Hän johtaa Tampereen Rukouksen talon toimintaa.

Leena Lehtinen

Leena Lehtiselllä on monipuolista kokemusta työstä seurakunnassa, sairaalateologina ja kansainvälisessä evankelioimistyössä Kalevi Lehtisen rinnalla.

Oman elämänsä kipeissä vaiheissa Leena on saanut kokea Jumalan uskollisuutta ja lohdutusta.  Avioero, tyttären kuolema 10-vuotiaana, toisen puolison menetys, yksinäisyys antavat tunnistuspisteitä toisen ihmisen kivulle.

Puhujana hän on kotonaan niin pienpiirissä kuin suuren kuulijakunnankin edessä. Hänellä on lahja puhua kaiken ikäisille nuorista vanhuksiin.

Leena toimii myös rukouksen ja sielunhoidon ja luovan kirjoittamisen opettajana sekä  hengellisen työn tekijöiden mentorina.  Hänelle on tärkeää luoda yhteyksiä eri taustoista tulevien kristittyjen välille.

Leena Lehtinen tunnetaan myös kirjailijana. Hän on julkaissut viisi runokirjaa ja yhden mietekirjan yhdessä pastori Seppo Jokisen kanssa.

Leena opettaa ja puhuu mielellään esimerkiksi seuraavista aiheista:

• Rakastaako Jumala todella
  • Jeesuksen läsnäolo
  • Jumalan kuuleminen
  • Pyhä Henki ja armolahjat
  • rukous, suru, elämän kivut ja kriisit, viha ja masennus, lohdutus.

Kari ja Mari Valkonen

Kari ja Mari ValkonenKari ja Mari Valkonen järjestävät rukousretriittejä ja koulutuspäiviä, joilla syvennytään rukouksen eri osa-alueisiin. Yhdessä heillä on pitkä kokemus rukoustapahtumien järjestämisestä, esirukouksesta, sielunhoidosta ja armolahjoista. Heitä voi kutsua myös puhumaan ja palvelemaan rukouksen ja sanan iltoihin ja rukouspäiville.

Heidän aiheitaan ovat mm.

- Armolahjat: pintaa syvemmältä ja käytännön tasolla. Kuinka löydän lahjani? Aihepiiriä avataan opetuksella, jossa huomioidaan armolahjojen koko rikkaus. Rukouksen armolahjoihin perehdytään käytännön tasolla kuuntelevan rukouksen harjoituksissa.

- Mitä on Jumalan äänen kuuleminen? Profeetallisuuden alueelle liittyy koko joukko eri armolahjoja: mm. profetia, ilmestys, tiedon sanat, kielillä rukous ja selittäminen. Opetuksessa käydään läpi mm. seuraavia kysymyksiä: Kuinka opin käyttämään ko. lahjoja? Kuinka profetiat tulee arvioida? Miten vahvistun rukouselämässäni?

- Rukouspalvelijoiden koulutus.