Tunteet ja elämäntaito

Tunteiden kanssa jokaisen on elettävä. Ne eivät koskaan voi olla vääriä. Häpeä, kipu, suru, ilo, pelko, viha ja rakkaus tuovat tärkeitä viestejä sisimmästämme ja siitä, mitä tarvitsemme. Aikuisuuteen kuuluu kyky kantaa omat tunteensa ja viestiä niistä vastuullisesti.

Tunteet ja elämäntaito -teemoissa haluamme ottaa todesta sekä Jumalan että ihmisen. Alla näet esimerkkejä teemoista, joita työntekijämme voivat käsitellä seurakunnissa vieraillessaan.

Syke-illat - psykologia kohtaa teologian

Syke Lahti
Syke-iltoihin tehdään valmis graafinen materiaali seurakunnan käyttöön.
Syke-illat saavat nimensä sanoista Sana, Yhteys, Kasvu ja Elämä. Illoissa psykologi ja pastori käyvät keskustelua elämän eri teemoista. Käsittelyssä voivat olla esimerkiksi teemat
  • Ilo ja elämä
  • Kärsimys ja elämä
  • Häpeä ja elämä
  • Pelko ja elämä
  • Elämänrohkeus ja elämä
  • Yltäkylläisyys ja elämä

Syke-illoissa käydään psykologin ja pastorin dialogin lisäksi keskustelua kahvipöydän ääressä ja iltaa virkistää hyvä musiikki. Illoissa voidaan käyttää paikallista psykologia tai psykologia verkostoistamme.

Ota yhteyttä: Kalle Virta, 0400 793 065, kalle.virta@sana.fi

Alla tietoja julistajistamme, jotka puhuvat tunteet, elämäntaito ja avioliitto -teemoista:  Maija Nyman, Merja Luukkonen

Tunteet ja elämäntaito -teemojen puhujia

Maija Nyman

"Elämä on rosoista ja sitä on ihminenkin. Mutta keskeneräisyys on sittenkin riittävän hyvää elämää."

Maija Nyman”Rakkaus elää aina jännitteessä, se tarvitsee hoitoa, tietoa ja uusia näkökulmia.”

Maija Nyman on sairaanhoitaja, kirjailija ja toimittaja. Hän on pidetty luennoitsija  työyhteisöissä, seminaareissa ja naisten tapahtumissa.

Luentojen aiheet käsittelevät naisen elämänkaarta, elämän erilaisten roolien ristipaineita, oman itsensä ja lähisuhteiden pohdintaa ja sovinnontekoa. Raamatun naiskohtalot nykynaisten rinnalla avaavat myös ryhmätutkiskelun mahdollisuuksia Naisia kaivolla - nimisen kirjan avulla.

"Ihmisen eletyt vaiheet ovat hänen voimavaransa tai painolastinsa. Jokaisella on omat salaiset kansionsa, joiden avaaminen aiheuttaa sekä tuskaa että vapautumista. Itsensä hyväksyminen ja oman elämänkaarensa arvostaminen avaa yhteyden myös toisiin. Raamatun henkilökohtaloiden kautta voimme nähdä, että kriisi onkin uusi mahdollisuus. Epäonnistuminen ja tappio vievät syvemmälle itsensä ja elämän tuntemiseen."

Maija on pitänyt miehensä Hannu Nymanin kanssa  suosittuja  Ilta rakkaudelle -parisuhdetapahtumia. Maija ja Hannu Nyman toimivat järjestävän seurakunnan apuna suunnittelussa, ovat illan juontajia ja parisuhdeasian luennoitsijoita.  Illat tavoittavat niitä,  joille kynnys lähteä parisuhdeseminaareihin on vielä korkea.

MMerja Luukkonen ja Lilli - pienierja Luukkonen

Lapsi- ja perhetyöntekijä Merja Luukkonen haluaa kertoa  niin lapsille kuin aikuisillekin ilosanomaa Vapahtajasta. Tärkeäksi työvälineeksi on muotoutunut nukketeatteri Sananjalka, joka esiintyy kaikenikäisille katsojille seurakunnissa, kouluissa, päiväkodeissa ja monenlaisissa tapahtumissa.

-  Nuket avaavat evankeliumia ihmeellisellä tavalla, sillä niiden tarinoista niin lapset kuin aikuisetkin löytävät yhtymäkohtia elämäänsä. Ohjaamillani nukketeatterikursseilla osallistujat voivat saada uusia välineitä omaan työhönsä.

Merja vierailee myös naistenilloissa ja -tapahtumissa puhumassa Jumalan parantavasta voimasta ja hyväksyvästä rakkaudesta. Oman toipumistarinansa myötä hänellä on kokemus rinnallakulkemisen eheyttävästä voimasta.

-  Haluan rohkaista kuulijoita siihen, että heillä on lupa tarvita toisia! Taivaan Isä on myös aina meitä varten, häneltä löytyy täsmälääke jokaiseen tilanteeseen.

Merja tekee työtä myös miehensä Eskon kanssa erilaisissa tapahtumissa ja seurakuntavierailuilla