Lähemmäksi toisiamme

Päivät kuluvat rutiinien pyörittämiseen, arki syö molempien jaksamista ja hohto puolisosta on kadonnut. Mitä meille on tapahtunut? Miten löydämme lähemmäksi toisiamme?

Lähemmäksi toisiamme -teemailtojen tavoitteena on saada puolisotkohtaamaan toisensa ja tuoreentaa jälleen suhde antaen hyviä rakkennusaineita ja vertaistukea pareille heidän tilanteeseensa. Sekin helpottaa, että havaitsee että toisetkin kamppailevat hyvin samankaltaisten asioiden kanssa kuin me.

Teemailta on toteutettavissa ilta- tai iltapäiväversiona ja kesto voi olla 1 ½ - 4 h. Ilta sisältää alustuksia sekä esim. pari- tai pienryhmätyöskentelyä.

Sisältöehdotus iltaan

18.00 Tervetuloa ja kahvit

18.15 Alustus vanhemmuuden tai parisuhteen aiheista

19.50 Loppuhartaus

Sisältöehdotus iltapäivään

(Kellonajat ovat viitteelliset. Sisältö räätälöidään tilaajan tarpeita vastaavaksi)

12.00 Tervetuloa

12.15 Missä me kaksi oikein olemme?

13.30 Kahvi

14.00 Tilaisuuskohtaisesti valittavissa teema esim:

• Sitoutunut vai sidottu?
  • Riidellään ja sovitaan!
  • Tunnenko tunteeni?
  • Puhumalla paras
  • Seksiä vai keksiä?
  • Teot puhuvat / Teko se on tekemättä jättäminenkin
  • Sama rakas yöpuvussa ja työpuvussa
  • Anteeksiannon voima
  • Kohtaammeko tänään?
  • Vanhemmuuden palikat tms.

Materiaalit

Aiheista riippuen käytämme eri oheismateriaaleja:

• Kohti kumppanuutta -vihkonen
  • Rakentajan tarinoita -vihkonen
  • Parisuhteen palikat kortti ja Parisuhteen palikat -rukouskortti (Kirkkohallitus)
  • Vanhemmuuden palikat kortti ja Vanhemmuuden rukouskortti (Kirkkohallitus)

Yhteistyöhön omalla paikkakunnalla voi pyytää mukaan myös muut seurakunnat, Martat, PeLa, Lions-klubit, yrittäjiä tms.