Isovanhemmuus on iso juttu

Isovanhemmuuden palikat

Kun lapsi syntyy, syntyy uusia ihmissuhteita. Syntyy myös isoäitejä ja isoisiä. Isovanhemmuus herättää monenlaisia tunteita ja kokemuksia. Paljon iloa, rakkautta ja yhteyttä, mutta myös huolta ja surua.

Suomen 1,1 miljoonalla lapsella on keskimäärin 2,9 isovanhempaa. Isovanhemmuuden kysymykset koskettavat siis monia. Isovanhemmat ovat monella tavoin lapsenlapsen tärkeitä aikuisia. He voivat olla välittämässä hänelle myös turvallista uskoa Jeesukseen ja Taivaan Isään.

Kirkkohallituksen ja perhetyötä tekevien järjestöjen yhteistyössä rakentaman Vanhemmuuden palikat -työkalun pohjalle on kehitetty myös  Isovanhemmuuden palikat. Niiden avulla isovanhempien ja lastenlasten suhdetta voi tarkastella monipuolisella tavalla, vanhempiakaan unohtamatta.

Kouluttaja, seniorityön koordinaattori Kristiina Nordman vierailee Isovanhemmuuden palikkatalon kanssa seurakuntien ja järjestöjen teemailloissa ja perhetapahtumissa puhumassa isovanhemmuuden kysymyksistä. Tilaisuus voidaan rakentaa käytettävissä olevan ajan puitteissa alkaen 1,5-2 tunnin luennosta päivän mittaiseen tapahtumaan.

Aineistot: Isovanhemmuuden palikat -kortti ja Isovanhemmuuden palikat -rukouskortti / Kirkkohallitus.

Kysy lisää: Kristiina Nordman, kristiina.nordman@sana.fi
tai puh. 0207 681 632

Isovanhemmuuden palikat -tv-ohjelmasarja

Päivi Kyyrö Kristiina Nordman Isovanhemmuude palikat
Kristiina Nordman (oik.) ja Päivi Kyyrö kokosivat Alfa-tv-kanavalla nähdyn ohjelman Isovanhemmuuden palikoista.

Ohjelmissa Kristiina Nordmanin ja Päivi Kyyrön kanssa isovanhemmuuden palikkatalon teemoista on keskustelemassa isovanhempia sekä Kirkohallituksen Perhe- ja parisuhdetyön asiantuntija Minna Tuominen sekä sosiaalipsykologi, psykoterapeutti Saara Kinnunen.

Katso jaksot alla olevista linkeistä: