Parisuhdeillat:
Ilta Rakkaudelle ja Kynttiläillallinen

Kun parisuhteen ydinasioista puhutaan arkikielellä ja avoimesti, syntyy keskeneräisten miesten ja naisten, avioparien yhteys. Siitä voi jatkaa omaa keskustelua, kuunnella ehkä uusin korvin puolisoa ja katsoa toista lempeämmin.

Ilta Rakkaudelle - rosoisen arkirakkauden juhl

Jos itse elämä on rosoista, niin on rakkauskin. Ilta Rakkaudelle -tapahtumassa on esillä vän elämän jännite rakkaudesta vihaan, riemusta riesaan. Vuonna 1994 alkunsa saanutta tapahtumaa on järjestetty yli 300 eri puolilla maata. Iltaa Rakkaudelle vetävät  Hannu ja Maija Nyman Kansan Raamattuseurasta.

Ilta Rakkaudelle teidän seurakuntaanne

Tapahtumat toteutetaan mittatilaustyönä järjestävän tahon näköiseksi. Mukaan järjestämiseen kutsutaan paikkakunnan liikelaitoksia, yrittäjiä, koululaitosta ja eri järjestöjä. Näin luodaan yhteinen ilo: me teimme sen yhdessä oman kotiseutumme perheiden parhaaksi. Siitä on hyvä jatkaa yhteistyötä.

Usein seurakunta tarjoaa illan jälkeen erilaisia kursseja, erityisesti Parisuhteen Palikoiden tuomaa materiaalia ja opetusta.

Ilta Rakkaudelle -tilaisuudet ovat täyttäneet suuria konserttisaleja ja mukana on ollut tunnettuja tähtiä kuten Jorma Hynninen, Sami ja Maarit Hurmerinta ja Pentti Hietanen. Mutta yhtä hyvin ovat toimineet pienet kahvilat, pizzeriat, seurakuntasalit tai koulut.

Illan ohjelma

Ohjelman rakenne on yksinkertainen; parisuhdeasiaa, hyvää musiikkia, avioparihaastattelu ja tarjoilu. Illan jatkoksi parit voivat osallistua yömessuun.

Ilta Rakkaudelle liittyy selkeästi evankeliumin työhön. Ideassa toteutuu KRS:n ajatus pitää tarjolla elämän sanaa, ottaa sekä ihminen että Jumala todesta. Tavoitteena on saada seurakunnasta ja uskonasioista vieraantuneita mukaan kaikkia yhdistävän rakkauden merkeissä.

Pelkistetty ehtoollishetki läheisessä kirkossa saa suuren osan yleisöstä mukaan. Moni on kertonut osallistuneensa ehtoolliselle ensi kertaa oman konfirmaation jälkeen tai yhdessä puolisonsa kanssa. Tässä ympyrä sulkeutuu, onhan useimmat parit vihitty kirkossa.

Ehtoollisen sanoma on, että Kristuksen työn tähden sinä kelpaat. Jos joku kokee, ettei riitä puolisona, vanhempana, lapsena, työntekijänä, ehtoollinen vakuuttaa, että riität ihmisenä tässä ja nyt.

Kynttiläillallinen - aviopari-illallinen hyvän musiikin parissa

pyysalot pieniMinna ja Jussi Pyysalo järjestävät musiikin kruunaaman illan aviopareille illallisen merkeissä. Illan musiikki kertoo rakkaudesta eri vaiheissaan. Illassa kuullaan paitsi rakkaita hengellisiä lauluja myös paljon rakkauslauluja.

Kynttiläillallinen on mahdollista järjestää seurakunnan tiloissa. Pyysalot huolehtivat äänentoistosta. Seurakunta vastaa illallisen järjestelyistä.