Seurakuntien seniorityöhön

KRS tarjoaa seurakunnille monipuolisia palveluita seniorityölle ja sisältöjä ikäihmisten kerhoille ja pienryhmille. Tilaa seurakuntaanne vierailija tai kurssi tai tutustu retkikohteisiimme.

KRS:n Vivamo-opisto on seniorityön uranuurtaja Suomessa. SenioriFoorum -konseptimme taas kerää viikoittain yhteen satoja senioreita. Kehitetään yhdessä ideoita  teidän seurakunnallenne.

Ikäihmisten parissa työskentelville tarjoamme monipuolista täydennyskoulutusta.

Kristiina Nordman, seniorityön koordinaattori

Sisältöä kerhoihin ja pienryhmiin

Vivamo-opiston kouluttajia voi kutsua vierailemaan eläkeikäisten kerhoihin, virkistyspäiviin, leireille ja tapahtumiin. Tarjoamme erilaisia vaihtoehtoja, joiden kautta haluamme palvella seurakuntien työtä ikääntyvien parissa.

Ohjelmavaihtoehtoja

Eväitä hyvään ikääntymiseen

Käsittelee voimavaralähtöisesti ikääntyvän elämänhallintaan, tarkoituksellisuuden kokemukseen ja mielialaan liittyviä kysymyksiä sekä rohkaisee omannäköisen vanhuuden elämiseen.  Evankeliumin eheyttävä sanoma on lähtökohtana elämän tarkoituksen ja elämänilon etsimisessä.

Aiheita voivat olla mm. Rohkea ikääntyminen, Vanhuuden voimavarat, Mielen ja muistin hyvinvointi, Raamatun vanhat ja viisaat.

Aarteita muistojen kätköistä
Muistellaan elettyjä vuosia sekä lauletaan ja kuunnellaan suosittua hengellistä ja muunkinlaista musiikkia menneiltä vuosilta.

Lapsuuteni juhlat ja koulutie - Lauluja lapsuudesta ja kouluajalta.

Vivamo-opistolta voi  tilata myös omalle ryhmälle suunnitellun kurssin. Ohjelma suunnitellaan tilaajan kanssa.

Retkikohteita senioriryhmille

Lohjalla sijaitseva Vivamon toimintakeskus tai erämaaluonnon keskellä sijaitseva Oronmyllyn toimintakeskus Parikkalassa ovat oivallisia retkikohteita. Voimme järjestää vierailun yhteyteen ohjelmaa toivomuksien mukaan.

Vivamo-opiston kaksi kertaa vuodessa Vivamossa järjestämät juhlat ovat suosittuja seurakuntaretkien kohteita. Myös Vivamossa toimivan Raamattukylän näytelmät koskettavat kaikenikäisiä katsojia.

Vivamo-opisto järjestää myös keväällä ja syksyllä seniorien juhlapäivän, joka on hyvä retken kohde.

Perusta seurakuntaanne SenioriFoorum

SenioriFoorum on toimintaformaatti, jossa tieto, hengellinen sisältö ja sosiaalinen kohtaaminen lyövät kättä. SenioriFoorumit ovat koonneet satoja kävijöitä viikottain jo useilla paikkakunnilla. SenioriFoorum on helppo perustaa - saat meiltä kaiken tarvittavan tiedon toiminnan käynnistämistä varten.

Ota yhteyttä kristiina.nordman@sana.fi, kun haluat perustaa Seniorifoorumin.

Seniorifoorum on Kansan Raamattuseuran  tapahtumaformaatti ja suojattu tuotemerkki, jota ei voi käyttää ilman KRS:n lupaa.