Sanomaa lapsille ja aikuisille

Nukketeatteri Sananjalka on kiertävä kristillinen nukketeatteri. Sananjalka tarjoaa nukkenäytelmiä ja Tarinataikurin esityksiä. Tunneteemaiset esitykset on suunnattu lapsille ja varhaisnuorille, mutta ne puhuttelevat kaiken ikäisiä. Aikuisten tilaisuuksissa esitykset toimivat esimerkiksi johdantona keskusteluun tai raamattuopetukseen. Ikäihmisten tapahtumissa ja vanhusten hoivakodeissa nuket luovat helposti yhteyden katsojiin.

Vuonna 2017 nukketeatteri Sananjalalla on lähes 200 esityskertaa eri puolilla Suomea.


sananjalka

Tutustu Nukketeatteri Sananjalan esitteeseen:Ohjelmistomme:

 • Eka vai vika, Reformaation juhlavuoden teemaan
 • Juhlat

 • Pieni on paljon
 • Kumpi on erilainen - Tarinataikurin esitys
 • Isoisän joululahja
 • Hyvä paimen - kolme kertomusta Raamatusta
 • Peili - SInä olet kaunis
 • Ylös, alas, ympäri
 • Karhuvaari ja ValtteriReformaation juhlavuoden teemaan:

EKA vai VIKA

Sananjalan juliste Eka vai Vika
Lataa tästä Eka vai Vika -esityksen juliste.

Näytelmässä tuodaan esille Lutherin ajatuksia toisten kunnioittamisesta, armosta sekä Raamatun lukemisesta ja kuulemisesta omalla kielellä. Martti Lutherin lisäksi esitys sisältää raamatunkertomukset Kuka on suurin ja Armoton palvelija. Tilaaja voi valita molemmat raamatunkertomukset tai vain toisen.

Koko esityksen kesto n. 40 min.
Jos esityksessä on vain yksi raamatunkertomus, kesto on n. 25 min. JUHLAT!

juhlat pohja pieniToukokuussa 2015 ohjelmistoon tullut Juhlat kertoo kasvutarinan Pietu-pojan jännittävästä päivästä. Pietu käy sirkuskoulua ja edessä on ensi-ilta pellenä. Hän vierailee ennen h-hetkeä Margareeta-mummon luona. Mummon lämmin läsnäolo, omat lapsuuden kokemukset ja tuttu raamatunkertomus muistuttavat Pietua tärkestä asiasta: Sinä olet hyvä sellaisena kuin olet.

Mutta miten käy ensi-illassa? Keitä muita juhlanäytöksessä esiintyy?

 • Kesto n. 35 min.

Esitys tuo juhlan tuntua päiväkerhojen ja päivähoidon tilaisuuksiin, koululaisille, perhetapahtumiin, synttäreille, isovanhempien ja lastenlasten juhliiin.

Pieni on paljon 

PIENI ON PALJON korttipohja pieniPieni on paljon -esityksessä ollaan luokkaretkellä maatilalla, kun lapset kuulevat ystävänsä Nicon murheessta. Hän haluaa auttaa pakolaisleirillä asuvaa serkkuaan. Yhdessä lapset keksivät ratkaisun. Vuorovaikutteinen esitys sisältää Raamatun kertomuksen Pienen pojan eväät.
 • Kantava teema: Antaessaan saa.
 • Jokaisella meillä on jotakin annettavaa, kun tuomme ne Jeesukselle. Kun Hän siunaa lahjamme, tapahtuu ihme: Pienestä tulee paljon. Sitä riittää kaikille. Lapset kokevat kuinka mahdoton tulee mahdolliseksi.
 • Esityksessä on laulu, joka opetellaan yhdessä.

Kesto on 30-40 min. Esittäjinä Merja Lukkonen ja Mikko Piiroinen.   Katso kuvia esityksestä.


Kumpi on erilainen - Tarinataikurin esitys

TarinataikuriTaikatemput ja Laupias samarialainen - miten ne liittyvät toisiinsa?
Tarinataikuri sekoittaa erilaisista aineksista viihdyttävän ja ajatuksia herättävän puolituntisen. Esityksessä raamatunkertomus tulee tutuksi lapsia kiinnostavalla tavalla.

Esityksen on valmistanut ja esittää Mikko Piiroinen.

Kesto n. 35 min.
Sopii alakouluikäisille.

Mikko voi sovittaessa pitää myös sirkusopetusta ja tehdä ilmapalloista lapsille hahmoja.


Isoisän joululahja

IMG 4073 (Small)Näytelmässä Eelis-ukki koristelee kissansa kanssa kuusta ja muistelee lapsuutensa joulua. Isoisän vierailusta pikku-Eeliksen luokse tuli pojan rakkain joulumuisto. Isoisä antaa  Eelikselle joululahjaksi seiminuket ja kertoo ensimmäisestä joulusta.

Esityksen aikana lauletaan yhdessä yleisön kanssa Joulupuu on rakennettu ja Jukka Salmisen laulua Piparin tuoksua, tonttujen juoksua.  

Esityksen voi yhdistää erilaisiin ohjelmakokonaisuuksiin, esim adventtitapahtumiin tai lasten, perheiden tai eläkeläisten joulujuhlaan ja joulukirkkoon. 

Kesto: 30 min.   Sopii kaikenikäisille.


Hyvä Paimen - kolme kertomusta Raamatusta

Jeesus ystävien kodissa (Small)Nukketeatteri Sananjalan uusin esitys Hyvä Paimen välittää viestiä turvallisuudesta. Sen on Raamatun kertomusten pohjalta sovittanut ja kirjoittanut näyttelijä, nukketeatteritaiteilija Rainer Kaunisto. Hän on myös suunnitellut ja toteuttanut nuket, lavastuksen, näyttelijän puvun ja  ohjannut esityksen. Hyvä Paimen nukkenäytelmän esittää Merja Luukkonen.

Esityksen teema on kaikille tuttu Paimenpsalmi 23, Herra on minun paimeneni. Esitys sisältää kolme Raamatun kertomusta, jotka voidaan esittää myös erikseen:

 •  Martta ja Maria
 • Tuhlaajapoika
 • Hyvä Paimen


Peili - sinä olet kaunis

peiliKelpaanko minä? Rakastaako kukaan minua? Riitänkö tällaisena? Välittääkö kukaan? Miksi olenerilainen?

Esitys tukee lapsen kasvua Jumalan luomana ja arvokkaana yksilönä. Kaunis tarina kertoo: sinä olet arvokas ja ainutlaatuinen - saat olla lapsi. 

Peili karkottaa lapsen mielestä hetkeksi mediassa jatkuvasti esillä olevat kielteiset, pahat ja pelottavat asiat. Tarina tarjoaa tilalle positiivisen näkökulman elämään ja maailmaan.

Esityksen oheismateriaali auttaa lasten kanssa työskenteleviä ja vanhempia käsittelemään esityksen teemoja lasten kanssa.

Kesto: 40 min. Sopii kaiken ikäisille.


Ylös, alas, ympäri

Esityksessä  tämän päivän lapsi kohtaa Raamatun ajan lapsen. Yllättävä tapahtumasarja alkaa,kun Lilli nukahtaa kirkossa äitinsä syliin. Alttaritaulun henkilöt  Asser, Mirjam, Jeesus ja


Sakkeus tulevat Lillille tutuksi.ylös alas ympäri animaatio
Anteeksipyytäminen ja -antaminen on esillä Sakkeuksen ja Jeesuksen kohtaamisessa. Pyhä on läsnä ystävän hymyssä, perhosen väreissä, lämpöisessä sylissä, Jeesuksen kohtaamisessa ja yhteisessä kiitoslaulussa.


Valtteri ja Karhuvaari

Karhuvaari Kirkatusjuhlat kuva jm pieni"Väittävät, että minä olen vain nukke, mutta he eivät tiedä...  Paras kaverini on Karhuvaari ja usein seikkailemme yhdessä eriaisissa perhetapahtumissa. Joskus olen Eskon kanssa kouluvierailuilla ja kylätapahtumissa."

Valtteri ja Karhuvaari vierailevat perhetapahtumissa, 4-5 -vuotissynttäreillä ja missä vain. Heidän aiheitaan ovat Syli, Sovitaan, Reppu täynnä kiitosta, Olen ihme, Aarre tai jokin muu tilaajan kanssa  sovittu aihe. 

Valtteri vierailee Eskon ja Merjan kanssa myös alakouluilla, kyläilloissa  ym. tapahtumissa. Ja Valtteri voi osallistua vaikka saarnan pitämiseen kirkossa.


Tee varaustiedustelu
Tee varaustiedustelu. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Tilaaja (maksaja)

Tilauksen yhteyshenkilö

Esityksen tiedotYhteydenottotapaPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä