Luukas 10 -tapa elää

L10T - Luukkaan evankeliumin
10. luku tähän päivään

L10T perustuu ohjeisiin, jotka Jeesus antoi opetuslapsilleen lähettäessään heidät matkaan Luukkaan evankeliumin 10. luvun mukaan. Jeesuksen ohjeet sopivat myös tähän päivään kaikkialla arjen keskellä. Toimintamalli sopii yhtä hyvin ujoille, rohkeille kuin kiireisillekin. Tavoitteena on uusi tapa elää silmät ja sydän avoimina lähimmäisille. Mukana voivat olla kaikki seurakuntalaiset varhaisnuorista senioreihin.

puolikas

L10T - Luukkaan evankeliumin 10. luku tähän päivään

L10T kansiL10T -valmennus rohkaisee seurakuntalaiset osoittamaan Jumalan rakkautta arjessaan ja kutsumaan toisia hyvän Jumalan yhteyteen. Yksinkertaiset askeleet auttavat kristittyjä elämään uskoaan todeksi arjessaan ja itselle sopivalla tavalla. L10T on hyvä työkalu kaikkeen seurakuntatyöhön, eri työaloille, pienryhmiin ja se on sovellettavissa jokaisen kristityn omaan elämään.

Askeleet ovat yksinkertaisiia - siunaa, ystävysty, auta missä voit, kerro Jeesuksesta - mutta alkuun pääsemiseen tarvitaan rohkaisevaa koulutusta ja yhteistä liikkeelle lähtemistä. Yhdessä tekeminen rakentaa yhteisöllisyyttä ja innostaa eteenpäin. Valmennus perehdyttää elämäntapaan käsikirjan ja DVD:n avulla.

L10T on alunperin Etelä-Afrikassa kehitetty evankelioivaan elämäntapaan rohkaiseva koulutus, joka on käytössä kymmenissä maissa eri puolilla maailmaa. Suomessa L10T-koulutusta välittää Kansan Raamattuseuran koulutuspalvelu.

Ensimmäinen ohjaajakoulutus pidettiin marraskuussa 2014.

Rohkaisua  L10T-elämäntapaan:

Uskon askeleita -radio-ohjelma
Radi Dein taajuuksilla
joka maanantai klo 21.35 ja
uusinta lauantaina klo 18

Katso myös:
Uskon askeleita -facebook-sivu

L10T -valmennuksia lähiaikoina

Tässä kalenterissa näet L10T-valmennukset lähiaikoina. Klikkaa tarkemmat tiedot, jotta saat tietää, mihin voit ilmoittautua, jos haluat osallistua valmennuksiin.

L10T lyhyesti

Luukas 10 -tapa elää pähkinänkuoressa

Lähetysmistavan voi kiteyttää lyhyestii viiteen askeleeseen.

• Pyydä Jumalan siunausta jokaiseen paikkaan ja niille ihmisille, joiden luokse olet menossa tai joiden keskellä olet.  (Rukous)
  • Rakenna ihmissuhteita toisten ihmisten kanssa, onpa heidän uskontonsa mikä tahansa.
  • Huomaa ympärilläsi olevien ihmisten tarpeet, aineelliset tai tunne-elämän alueella. Kuuntele ja kysele. Auta konkreettisesti, jos mahdollista. Ja / tai rukoile ihmisen puolesta, hiljaa mielessäsi tai ääneen.
  • Kerro evankeliumia sanoin  tai vastaa ihmisten kysymyksiin uskostasi.
  • Kerro säännöllisesti toisille seurakunnassasi tai pienryhmässäsi mitä tapahtuu, kun opettelet elämään näitä askeleita käytännössä.  Keskinäinen rohkaisu ja innostaminen kannustaa eteenpäin.

Valitse elämänpiiristäsi viisi ihmistä, joihin erityisesti keskityt.

Kulje rukoillen. Kaikissa askeleissa pyydetään Pyhän Hengen johdatusta ja ajoitusta.